Lítačka, to je česky průjem, posmíval se Krnáčové její předchůdce Hudeček. A Moravec si přisadil...

29.01.2017 14:30

Dva bývalí primátoři a současná první dáma Prahy. Bohuslav Svoboda (ODS), Tomáš Hudeček (nestr.) a Adriana Krnáčová (ANO) se sešli v Otázkách Václava Moravce na ČT24. Hovořili o aktuálních otázkách, které Prahu trápí.

Lítačka, to je česky průjem, posmíval se Krnáčové její předchůdce Hudeček. A Moravec si přisadil...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová s Lítačkou

„To rozhodnutí by mělo platit ještě v letošním roce. Od roku 1996 je jasné, že se bude stavět,“ podotkla úvodem pořadu k lince metra D Krnáčová. „Pro nás je ten hlavním problém to, že se to rozhodnutí odkládá. Problémem dnešního magistrátu je to, že nerozhoduje,“ zkritizoval vedení města Svoboda. 

„Mně to přijde bizarní, začít stavět, když nemám vykoupené pozemky. Já bych to neuměl udělat, já bych se styděl,“ nechal se slyšet Hudeček. „Neuměl bych ani ohlásit to, že postavím metro se dvěma stanicemi,“ dodal. Podle Krnáčové je však potřeba začít, neboť dvacet let se s tím nic nedělalo. „Snažíme se jednat s majiteli, snažíme se vykupovat,“ sdělila. Vyjádřila se také k námětu Středočeského kraje, kdy by metro mohlo být prodlouženo do Jesenice. „Nevím, zda je to možné. Pojďme o tom diskutovat,“ řekla Krnáčová.

V momentě, kdy primátorka uvedla, že byly prozatím vykoupeny dva tři pozemky z celkového množství desítek lokalit, oba bývalí primátoři se usmívali. „Pokud si někdo vezme na triko tuto stavbu, je to blbost, podle mého názoru,“ reagoval velmi bouřlivě Hudeček. Podle něj jde o kupení chyb, mělo by se totiž přiznat, že se metro D nestihne, a věnovat se tramvajové lince. „Mám ambici rozběhnout stavbu metra D. Ne plakat nad tím, že nejsou vykoupené pozemky, pojďme raději konat,“ odvětila Krnáčová. Metro je totiž podle ní komfortnější než jakákoliv tramvaj.

Když se pak Krnáčová s oběma muži dostala do sporu, kdo měl co udělat, dostala příležitost vyjmenovat velké projekty. „Zrušili jsme Opencard a zařídili Lítačku, domluvili se s nájemci Škodova paláce, začne se stavět ústřední čistírna odpadních vod,“ řekla mimo jiné Krnáčová.

Na Lítačku pak zareagoval Hudeček. „Pokud se to mělo udělat jinak než Opencard, tak se to neudělalo. Udělalo se to bez výběrového řízení. Lítačka je navíc v češtině průjem. A chápu, že to byla jakási pomsta Pražanům,“ poznamenal Hudeček. Krnáčová ale vše rozporovala, a to poměrně důrazně.

Závěrem se pak všichni vyjádřili o vodě a o společnosti Veolia. „Voda je smysl tohoto života, takže je skutečně potřeba znát každou číslovku, jak ty trubky vypadají,“ poznamenal k tomu Svoboda. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…