Ludvík končí v čele dopravního podniku

21.12.2011 20:13

Dozorčí rada pražského dopravního podniku odvolala svého dosavadního předsedu Miloslava Ludvíka (ČSSD). Novou šéfkou byla zvolena Zdena Javornická z magistrátního odboru rozpočtu, kterou dnes do dozorčí rady zvolila rada hlavního města. ČTK to po jednání dozorčí rady řekli její členové. Dozorčí rada zároveň vyměnila dva členy představenstva. Opustil jej bývalý ředitel Martin Dvořák a bývalý ekonomický ředitel Ivo Štika.

Ludvík končí v čele dopravního podniku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Novými členy představenstva se stali dopravní odborník Petr Vychodil a Magdalena Češková z ekonomického oddělení dopravního podniku. Už odpoledne dovolila rada hlavního města dva členy dozorčí rady pražského dopravního podniku - kromě Javornické také místostarostu Prahy 9 Marka Doležala (TOP 09).

"Chceme tam mít odborníka na ekonomii, potřebujeme společnost stabilizovat. Potřebujeme, aby dopravní podnik fungoval a choval se ekonomicky," řekl ČTK po dnešním mimořádném jednání rady náměstek primátora Josef Nosek (ODS).

Nevydrželi ani tři starostové

Změny v Dopravním podniku hlavního města Prahy jsou součástí změn, které nastaly po vzniku nové pražské koalice ODS a TOP 09 na konci listopadu. Už před třemi týdny odvolalo nové vedení města z dozorčí rady tři starosty z ODS Milana Richtra, Dalibora Mlejnského a Marka Ječménka a dále bývalého náměstka primátora Antonína Weinerta (ČSSD). Nahradili je tři noví zástupci ODS a TOP 09 spříznění s novou koalicí na pražské radnici. Jedno místo v patnáctičlenné dozorčí radě zůstává volné.

V minulých dnech dopravní podnik opustili také tři členové managementu, a to Dvořák, Štika a dopravní ředitel Petr Blažek. DPP je největší městskou firmou, ročně dostává z rozpočtu hlavního města více než deset miliard korun. Podle rozpočtu dostane v příštím roce na provoz o 617 milionů korun méně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…