Lži v ČT! zasahuje Andrej Babiš

30.09.2018 19:11

Předseda vlády a hnutí ANO Andrej Babiš se rozhovořil o společnosti OKD, kterou minulý týden navštívil. Mimo jiné ve svém pravidelném shrnutí také mluvil o komunálních volbách a kandidátovi na primátora Prahy Petru Stuchlíkovi.

Lži v ČT! zasahuje Andrej Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Babiš ve svém shrnutí hovořil o návštěvě Moravskoslezského kraje a OKD. „Rád se do této firmy vracím. Považuju to za svůj osobní úspěch, že jsem ji před dvěma lety zachránil od bankrotu a znovu koupil pro stát. Poté, co ji pan Bakala za přispění svých kumpánů totálně vytuneloval,“ zmínil Babiš s tím, že OKD má nyní na kontě miliardy na investice. „Nabírá lidi a nabízí náborový příspěvek 60 tisíc,“ podotkl.

Anketa

Cítíte se na ulicích svého města (své obce) bezpečně?

23%
77%
hlasovalo: 4474 lidí

„Ještě předtím, než jsem tam jel na návštěvu, jsem nevycházel z údivu, když jsem na České televizi viděl naprostý nesmysl, že zaměstnanci mají strach o práci! To je pochopitelně lež. Když dochází k uzavření nějakého provozu, zaměstnanci jsou jen přesunuti na jiné pracoviště,“ dodal Babiš, co jej vyděsilo na veřejnoprávní televizi. 

„Lidi si stěžují, že se stále zvyšují nájmy, a dobře si pamatují, jak jim pan Bakala slíbil prodat ty byty za 40 tisíc a dnes se nestydí od nich inkasovat 84 tisíc i víc za nájem ROČNĚ. A to si ještě přitom nechal na Karvinsku asi 45 milionů metrů čtverečních pozemků ve firmě, do které je přesunul v rámci toho megatunelu,“ zmínil dále předseda vlády. 

„Během výjezdu v Moravskoslezském kraji jsem se podíval hned do dvou nemocnic. Ani v jedné nesouhlasí s plošným navyšováním platů. V Havířově, kde je krajská nemocnice, jim chybí deset sester, ty tam mají průměrný plat 34 tisíc. Potřebují tam další investice. V Ostravě, kde nemocnice patří pod Ministerstvo zdravotnictví, jim chybí 50 sester a průměrný plat sester je 40 tisíc. Měli bychom usilovat o to, aby takové platy měl i zdravotní personál v sociálních službách,“ dodal Babiš ke své návštěvě.

Své pak také napsal k velké volební debatě v České televizi, kde se bavili kandidáti na primátora Prahy – i s kandidátem za hnutí ANO Petrem Stuchlíkem. „Omlouvám se teď všem mimopražským, ale bylo docela dost zajímavé pozorovat ty rozdíly. Když dovolíte, tak vám na začátku mého týdenního hlášení napíšu, co mě zaujalo nejvíc. Všichni ve studiu mluvili o hlučných turistech v centru, parkovacích zónách a podobně. Ale byl to Petr, kdo musel ostatním připomenout, že většina Pražáků fakt nežije na Letné, Kampě nebo Starém městě, ale v panelácích. A že musíme řešit i jejich problémy. Ty, které mají na Chodově, Jižáku, Lužinách, v Bohnicích a tak dále. Že je potřeba se právě tady soustředit na dostavbu silnic, sportovišť, školek, rodinných center, parků, domovů důchodců,“ poznamenal Babiš. Podle jeho slov je Stuchlík opravdu zkušeným investorem.

Závěrem se pak Babiš vyjádřil k rekonstrukci bazénu Hotelu Thermal, jež má konečně začít. „Vypsali jsme soutěž pro budoucí provozovatele, kteří můžou odevzdat svoje nabídky do konce října. Jakmile dokončíme rekonstrukci, dostane vítěz bazén a wellness do pronájmu. Počítáme, že od roku 2021 tady budou služby na té nejvyšší úrovni. Přispějí k renomé nejen Varů, ale celé naší republiky,“ uzavřel Babiš.

Celý příspěvek Andreje Babiše:

Čau lidi, sledovali jste tu velkou volební debatu v České televizi? Bavili se tam kandidáti na primátora Prahy a mezi nimi náš Petr Stuchlík. Omlouvám se teď všem mimopražským, ale bylo docela dost zajímavé pozorovat ty rozdíly. Když dovolíte, tak vám na začátku mého týdenního hlášení napíšu, co mě zaujalo nejvíc. Všichni ve studiu mluvili o hlučných turistech v centru, parkovacích zónách a podobně. Ale byl to Petr, kdo musel ostatním připomenout, že většina Pražáků fakt nežije na Letné, Kampě nebo Starém městě, ale v panelácích. A že musíme řešit i jejich problémy. Ty, co mají na Chodově, Jižáku, Lužinách, v Bohnicích a tak dále. Že je potřeba se právě tady soustředit na dostavbu silnic, sportovišť, školek, rodinných center, parků, domovů důchodců.

Možná je to tím, že sám Petr vyrostl v paneláku a vzpomíná na svoje dětství: “Sjel jsem výtahem z našeho bytu dolu°, vyšel jsem prosklenými plechovými dverˇmi a všude mezi domy bylo jen bláto, nebyly dokoncˇené chodníky, nebyla ješteˇ vysazená zelenˇ. Jediné, co se stihlo, byly klepacˇe na koberce.”

Jasně, naše dnešní sídliště vypadají jinak, ale chci, abyste věděli, že my pamatujeme na celou Prahu, ne jenom na pár koutů kolem Vltavy.

Každý z těch jedenácti lidí ve studiu se předháněl v tom, jak rozjede bytovou výstavbu. Bytů je zatraceně málo, nebo jsou astronomicky drahé. To víme všichni. Já se ale ptám, kdo z kandidátů má znalosti a kompetence, aby tenhle slib byl schopný splnit. Byl schopný to naplánovat, uřídit, dohodnout se s developery i městskými částmi. Já vidím jediného skutečného kandidáta. Petra Stuchlíka.

Petr představil svůj plán, že do roku 2030 postaví v Praze 140 tisíc bytů. A hned se začali ozývat novináři, jak to chce udělat a že je to přece nesmysl, když se momentálně staví dva nebo tři tisíce. “Proč bychom vám měli věřit, pane Stuchlíku?” zeptal se ho sám moderátor debaty Jakub Železný.

No proč asi.

Petr Stuchlík je jediný opravdu zkušený investor, který úspěšně řídil stovky milionů korun, vybudoval z nuly firmu s miliardovým obratem a teď je připravený rozhýbat výstavbu v Praze ve velkém. A to mi věřte, že bydlení rozumí tak, jako mu žádný jiný kandidát rozumět ani nemůže. Vždyť jeho Fincentrum zařídilo lidem 150 tisíc hypoték a Petr už v roce 2003 vymyslel takzvaný Hypoindex, který zvýšil transparentnost hypoték a díky němu začaly banky zlevňovat. Češi tak ušetřili podle odhadů až 17 miliard korun na splátkách lidem na úkor bank. Tenhle index dodnes používá i Česká národní banka. Petr taky založil slavnou soutěž Banka roku, díky které banky začaly ještě víc zlevňovat a zlepšovat svoje služby. Kdo jiný by měl řídit město, které spravuje majetek za 300 miliard? Kdo jiný to zvládne?

Proč vlastně máme v Praze takové problémy s bydlením? Jasně, všichni jsme slyšeli o Airbnb. Celé městské čtvrti se vylidňují, přijíždějí tam návštěvníci, často hluční. Ale ten hlavní problém je v tom, že prostě nejsou byty. Jejich výstavbu utnula ODS před deseti lety, jak během televizní debaty ukazoval na grafu jeden z kandidátů. My jsme jako vláda už ukázali, že bydlení řešíme. Na celostátní úrovni. O půjčkách na bydlení pro mladé a programu Výstavba pro obce jsem vám už několikrát psal.

Samozřejmě se řešila i další témata. A opět bych řekl, že exceloval Petr. Představil svou vizi obecních strážníků. Takových, jako byli za první republiky. Prostě by si městská policie rozdělila Prahu na malé okrsky a v rámci nich by strážníci dostali ubytování. No a co by se tím pádem stalo? Byli by ve svém okrsku doma. Znali by svoje sousedy a všechny svoje ulice. A skutečně by sloužili SVÉMU městu. Teď, jak upozornil Petr, dojíždí většina strážníků ze Středních Čech. Je to pro ně jen práce.

Podle mě je Petrova vize obecního strážníka pro Prahu skvělá. Nejen pro lepší práci policie, ale taky bychom díky ní mnohem snadněji našli nové posily. Teď nám strážníci zoufale chybí.

A teď metro D! My už jsme s ním v Praze konečně pohnuli. Vůbec kolegům nezávidím, protože museli ty čtyři roky bojovat s aktivistickými zastupiteli, kteří projektu házeli klacky pod nohy. Ale aspoň se to podařilo připravit tak, že pokud bude mít Petr úspěch ve volbách, v což doufám, tak začne se stavbou. A jak sám říká, chce postavit prvních pět zastávek. Navzdory aktivistům se nám podařilo připravit i stavbu vnitřního pražského okruhu, která může začít za rok a půl. Okruh Vlasta mezi dálnicemi D1 a D8 uleví hlavně lidem z Jižního Města nebo Spořilova.

Kdo byste si chtěli celou tu debatu pustit, tak určitě koukněte na web České televize, dávám do komentářů. Nebo si můžete přečíst, jak to shrnul v Reflexu pan Bohumil Pečinka: “V pražské politice se tak rýsují dvě zásadní linie: ti, co chtějí přijmout odpovědnost, odbrzdit zamrzlé investice a nastartovat Prahu do pozice evropského velkoměsta. Druzí stále ještě vnímají politiku jako hru na „četníky a zloděje“, zaujímají kritickou linii za každou cenu, přičemž jejich skutečnou vizí je Praha v podobě maloměstské vesnice. Prostě v klidu si dát „pivko na Petříně“ a když něco ve městě hapruje, tak to zregulovat.”

A pokud nemáte dvě hodiny, tak bych vám doporučil tuhle dvacetiminutovku. Je fakt výživná. Petr v ní říká, jak jsem ho nutil rozdávat koblihy, protože jedině potkávat lidi tváří v tvář člověka naučí o jejich skutečných problémech. Prý do toho nakonec šel, aby měl ode mě klid. Vzal krabici a vydal se na Anděl. A zalíbilo se mu to tak, že už nemůže jinak. Když se ho na to pan moderátor Pavel Strunc vyptával blíž, řekl Petr: “Kobliha nemá politickou příslušnost.” A pan Štrunc na to: “Já myslím, že teď už má.” Jinak je ten rozhovor ale dost seriózní a hodně se v něm dozvíte. Hlavně o tom, jaký má Petr vztah k Praze a jakou má pro ni vizi. Tak určitě klikněte v komentářích.

Já jsem zase seděl na XTV. Luboš Xaver Veselý mi teda neodpustil, když jsem mu řekl, že naši lidi mohli v Praze ty čtyři roky pracovat líp. Ale já mu vysvětlil, že od každého očekávám, že pro tuto zemi bude pracovat líp. Na víc než maximum.

Málokdo už si pamatuje, co jsme v Praze před těmi čtyřmi roky zdědili. Tunel Opencard, ve kterém zmizelo 1,7 miliardy, nevýhodná smlouva na rekonstrukci Škodova paláce, kde se nám na poslední chvíli podařilo zachránit miliardu. A další tunel, tentokrát skutečný. Blanka. Utopily se v ní neskutečné peníze, ale aspoň se nám ji na rozdíl od minulého vedení města podařilo otevřít. Taky konečně rekonstruujeme Václavské náměstí, Šlechtovu restauraci a tak dál. A konečně bude signál v metru.

Nebylo vůbec jednoduché město převzít a začít v něm uklízet. Teď má na účtě krásných 28 miliard a můžeme začít mohutně investovat.

Takže dámy a pánové, kdo máte volební právo v Praze, prosím dejte nám další šanci. Máme silnou sestavu a v čele lídra, manažera, který se vydal na stejnou cestu jako já. Nepotřeboval jít do politiky, chce prostě něco pro Prahu udělat.

Jo, a možná jste postřehli, že to Petr ve středu koupil. Na naši Sousedskou večeři vtrhl další vajíčkový atentátník. Bohužel pro Petra nebyl ožralý jako ten, který šel po mně. A trefil se. Odnesly to vlasy a sako. Válečník ze scény utekl dřív, než se ho mohl Petr zeptat, co ho trápí. Takže jen dostat z vlasů skořápky, opláchnout obličej, převlíct a okamžitě se jelo dál. Následovala další společenská akce s významnými pražskými podnikateli, developery, staviteli bytů a mateřských škol. Debatoval čtyři hodiny se zbytky vajíčka ve vlasech. Málo se to ví, ale bílek se kdysi používal místo gelu. A pankáči si s ním prý dělávali číra. Takže dostat to z vlasů po pár hodinách asi nebylo nic moc.

Možná kdyby byl na akci náš Milan Hnilička, zlatý brankář z Nagana, tak by ten útok vykryl. On ale vysvětloval na DVTV všechno okolo Národní sportovní agentury. Je to náš největší sportovní projekt, o kterém jsem vám už několikrát psal. Doufám, že ho poslanci podpoří, od půlky příštího roku ho rozjedeme a sport konečně dostaneme na vyšší úroveň. Hlavně kvůli našim dětem. Moderátorka Emma Smetana se o tom s Milanem bavila dost podrobně, tak budu rád, když kliknete v komentářích.

Pokud tomu nechcete dát dvacet minut, tak vám to sem zkrátím. Chceme vyčistit český sport a pozvednout ho. To byla moje jediná dvě zadání pro Milana Hniličku. A on se toho úkolu chopil a dělá na něm ze všech sil. Vždyť sám jako špičkový sportovec vidí a slýchá spoustu let, co českému sportu chybí. Sportovci potřebují centrální autoritu, která se nebude zabývat ničím jiným než sportem. Doteď byl sport jen jedna ze spousty věcí, které ministerstvo školství řešilo. A taky potřebují autoritu, která bude peníze na sport rozdělovat transparentně a bude schopná zpětně zkontrolovat, jestli opravdu přišly tam, kam měly.

Díky agentuře dostanou konečně sportovci zastánce, který jim bude naslouchat a bude umět pružně reagovat na jejich podněty a potřeby. Slíbili jsme, že rozhýbeme Česko. A makáme na tom.

Taky bojujeme proti suchu. Přes prázdniny jsem vám psal o 600 milionech, které náš Richard Brabec dal obcím, aby si mohly vykopat hlubší studny nebo přivést vodu z bohatšího zdroje. Teď zase rozšířil program Dešťovka. Už není jen pro lidi, kteří bydlí v úředně vyhlášených suchých oblastech, ale prostě pro všechny domácnosti. Dali jsme do toho dalších 100 milionů. Kdo jste to ještě nevyužili, můžete se hlásit od 1. října o příspěvek až 55 tisíc korun na zachytávání dešťové vody pro zalévání nebo 105 tisíc korun, pokud plánujete složitější systém na splachování dešťovou vodou nebo recyklaci odpadní vody. Žádosti se podávají elektronicky. Určitě koukněte, pokud se vám to může hodit na baráku nebo i chalupě. Hážu do komentářů.

Když jsme u toho životního prostředí, byl jsem se podívat ve firmě Kotle Kamna v Ostravě-Radvanicích. Je to unikát, protože firem, které vyrábí ekologické kotle je hodně, ale tady lidem pomůžou rovnou s dotacemi na kotel. A těžce nestíhají, protože poptávka je obrovská. Ani se nedivím, když může každá domácnost díky dotacím ušetřit za nový kotel až 127.500 korun. Richard Brabec vyhlásil Kotlíkové dotace už v roce 2014. Náš cíl je do roku 2021 vyměnit aspoň 100 tisíc starých kotlů. Celkově domácnostem rozdělíme 9 miliard korun. V Radvanicích jsem si vyzkoušel jeden takový fungl nový kotel zapálit.

Taky mě taky pozvali, abych zasadil strom v areálu budoucího “KouParku”. Dřív tady bylo koupaliště, pak skládka, teď staví dráhu pro kolečkové brusle.

Na severu Moravy jsem strávil celý den. Už v 7 ráno jsem přijížděl do OKD. Rád se do této firmy vracím. Považuju to za svůj osobní úspěch, že jsem ji před dvěma lety zachránil od bankrotu a znovu koupil pro stát. Poté, co ji pan Bakala za přispění svých kumpánů totálně vytuneloval.

Teď má OKD na kontě miliardy na investice, nabírá lidi a nabízí náborový příspěvek 60 tisíc, protože ji chybí 270 zaměstnanců. Mají schválený podnikatelský záměr do roku 2024, ale těžba by se mohla klidně za stávající situace na trzích rozšířit až do roku 2030. Definitivně bude rozhodnuto do Vánoc. Ta investice na rozšíření do roku 2030 má být příští rok dvě miliardy korun a ministerstvo financí požaduje detailní rozklad celkového investičního plánu. A to takovým způsobem, aby po ukončení těžby zůstaly i peníze na sanaci dolů.

Ještě předtím než jsem tam jel na návštěvu, jsem nevycházel z údivu, když jsem na České televizi viděl naprostý nesmysl, že zaměstnanci mají strach o práci! To je pochopitelně lež. Když dochází k uzavření nějakého provozu, zaměstnanci jsou jen přesunuti na jiné pracoviště.

Lidi si stěžují, že se stále zvyšují nájmy a dobře si pamatují, jak jim pan Bakala slíbil prodat ty byty za 40 tisíc a dneska se nestydí od nich inkasovat 84 tisíc i víc za nájem ROČNĚ. A to si ještě při tom nechal na Karvinsku asi 45 milionů metrů čtverečních pozemků ve firmě, do které je přesunul v rámci toho megatunelu.

Během výjezdu v Moravskoslezském kraji jsem se podíval hned do dvou nemocnic. Ani v jedné nesouhlasí s plošným navyšováním platů. V Havířově, kde je krajská nemocnice, jim chybí 10 sester, ty tam mají průměrný plat 34 tisíc. Potřebují tam další investice. V Ostravě, kde nemocnice patří pod ministerstvo zdravotnictví, jim chybí 50 sester a průměrný plat sester je 40 tisíc. Měli bychom usilovat o to, aby takové platy měl i zdravotní personál v sociálních službách.

Dlouho jsme se bavili s hasiči. Potkal jsem se s nimi minulou sobotu na návštěvě Dnů NATO, byl jsem překvapený, že jim v celé republice chybí 450 tabulkových míst a že na jedno místo hasiče se hlásí v Moravskoslezském kraji až 40 zájemců. Proto jsem hned po návratu z Dnů NATO požádal kolegu Hamáčka i paní Schillerovou, aby hasičům vyhověli a dali jim ta tabulková místa, která jim chybí – a hned to zafungovalo a hasiči byli nadšení.

Mají skvělou techniku a velice přísného velitele. Mluvili jsme o tom, že by bylo potřeba propojit aktivitu krajských hasičů s hasiči letiště Ostrava-Mošnov. Mají taky super vybavení z evropských fondů.

S naším ostravským primátorem Tomášem Macurou jsme si sedli v Prachožroutu. Mašině, která uklízí ulice. Fotky jste asi viděli. Vybavení, které mají ostravští uklízeči, jim můžou ve všech ostatních městech závidět. Dokonce ostravská firma OZO odpady nejen sbírá, ale taky je recykluje, lisuje a vyrábí z nich třeba lavičky. Vedení dělá skvělou práci a firma vydělává tolik peněz, že si od nich teď město Ostrava může vzít sto milionů. Debatovali jsme o strategii odpadového hospodářství a dozvěděl jsem se, že tady chybí legislativa. A že ministerstvo a lidi z byznysu na to mají pravděpodobně úplně jiné názory. Takže svolám jednání obou stran za mé přítomnosti.

Dlouze jsme se bavili s ostravskými hasiči. Říkali, že výborně funguje spolupráce mezi kraji, třeba nedávno zasahovali po výbuchu plynu v baráku na Olomoucku.

Nemůžu zapomenout na zákusky v cukrářství Ollies. Její zakladatel Ivo Gondek za nás kandiduje do senátu. Držím mu palce. V Ostravě-Porubě si naši zřídili ANO kavárnu. Všude okolo jsou RPG byty, takže se mnou logicky spousta lidí mluvila o tom Bakalově podvodu a jak by rádi, aby na něj dopadla spravedlnost. Divím se panu Bakalovi, že je takový asociál a že nesplnil slib prodat ty byty. Vydělal na tom desítky miliard a je to skandální tunel, který poškodil celý Moravskoslezský kraj. Máme tady ale i důvody k radosti. Je vidět, že magistrát se o Porubu fakt stará. Oproti minulosti je to tady k nepoznání. Město je upravené, spousta nově vysazených stromů, kavárny. I místní chválí, jak to šlo nahoru.

A mám dobrou zprávu! Nechci to zakřiknout, ale myslím, že by Prodloužená Rudná mohla dopadnout do Vánoc! Náš hejtman dělá dobrou práci a držím mu palce, aby tu dohodu dotáhl. A ŘSD aby hned nastoupilo a snažilo se ten úsek dokončit.

Prolítl jsem Svatováclavské slavnosti, stihl jsem si dát bramborák a pivo, pak degustační přehlídku minipivovarů na Ostravě-Jih a pak už sedl do auta a vyrazil směr Brno. Chtěl jsem totiž ještě stihnout jednání s majitelem Komety, panem Zábranským. Hrál se zápas ke 100. výročí Masarykovy univerzity. Ten jsem sice neviděl, ale měli jsme možnost velice konkrétně probrat přípravu stavby nové hokejové haly Komety.

Co dalšího? Jednání tripartity v Lichtenštejnském paláci. Hlavní je dohoda mezi zaměstnavateli a odboráři. Bavili jsme se o zrušení karenční doby. Já jsem zdůraznil, že nejdřív musíme nastartovat projekt e-neschopenky, aby fungovala elektronická komunikace mezi lékařem, který neschopenku vystavuje, a zaměstnavatelem nemocného. Taky se bavíme o kompenzacích pro zaměstnavatele, kterým výměnou za zrušení karenční doby slevíme ze sociálního pojištění. Dál řešíme zvýšení minimální mzdy. Samozřejmě půjde nahoru, ale musíme zohlednit i zájmy malých českých firem, které nesmíme růstem mezd ohrozit.

Řešili jsme i nedostatek pracovníků, hlavně lékařů a zdravotnického personálu, duální vzdělávání a Pražský okruh, konkrétně úsek Běchovice - D1 a úseky Ruzyně - Suchdol, Suchdol - Březiněves a Březiněves - Satalice, dál jsme diskutovali o situaci v železniční dopravě a její liberalizaci, výstavbě jaderných bloků nebo nastavení systému celoživotního vzdělávání, které bude odpovídat požadavkům Průmyslu 4.0.

Jak může vzdělávání fungovat od toho nejranějšího věku, jsem viděl v Ústí nad Labem. Mají tam základní školu Molekula a je naprosto úžasná. Už jsem vám v týdnu psal, že tam zkouší vyučovací metodu Stages. Třeba, jak holčička zahrála barvu na hudební nástroj. Nebo jak se děti snaží najít matematický kód pro všechno, o čem se zrovna učí a tím si rozvíjí takzvané polymatematické myšlení.

Zase se ukázalo, že všechno je to o lidech. Paní ředitelka to má pevně v rukou. Ve škole mají 65 plně integrovaných romských dětí a pevné pravidlo: Třikrát a dost. Mají i skvělou sociální pracovníci která intenzivně pracuje s romskými rodinami a navštěvuje je u nich doma.

Dozvěděl jsem se plno užitečných informací, jak řešit tuto problematiku.

Ve škole jsme si užili kopu srandy. Zrovna, když jsem přišel, bylo jako téma česká vlajka, tak si děti hrály s jejími barevnými kombinacemi a vymýšlely nový název naší republiky. Třeba Česká hezká republika.

No a zatímco si spousta lidí začala užívat prodloužený víkend na Den české státnosti, my udělali Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci a paní Schillerová i na Ministerstvu financí. Dával jsem vám sem spoustu fotek, určitě je máte v živé paměti. Od selfíček s návštěvníky až po světově proslulé psy Celní správy z výcvikového centra v Heřmanicích. Podepisoval jsem knížky a povídal si s návštěvníky na zahradě. Kolegové jich ten den napočítali celkem 1207, takže myslím úspěšná akce.

A ještě trochu kultury. Nebo spíš lázeňství. Konečně začne rekonstrukce bazénu Hotelu Thermal, symbolu Karlových Varů a taky Mezinárodního filmového festivalu. Vypsali jsme soutěž pro budoucí provozovatele, kteří můžou odevzdat svoje nabídky do konce října. Jakmile dokončíme rekonstrukci, dostane vítěz bazén a wellness do pronájmu. Počítáme, že od roku 2021 tady budou služby na té nejvyšší úrovni. Přispějí k renomé nejen Varů, ale celé naší republiky.

Blížím se ke konci páté stránky, tak co máme ještě. Byl jsem v Plzni na grilovačce u naší poslankyně Báry Kořanové. Podepisoval knížky a dával selfíčka.

Přeju vám krásnou neděli! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…