Má blízko k vlivným lidem. Pozadí nového ministra dopravy odhaleno

11.04.2019 6:01

Šéfredaktor serveru Info.cz Michal Půr ve svém komentáři okomentoval nového ministra dopravy Vladimíra Kremlíka. Zaměřil se na Kremlíkovo minulé působení a uvedl, že podle důvěryhodných informací Info.cz o jeho nominaci stáli především komunisté. „Kremlíkovo jméno jen ukazuje, že působení na Ministerstvu dopravy se tak trochu podobá sebevražedné misi. A jak už to tak bývá, může se klidně stát, že na Ťoka ještě budeme vzpomínat se slzou v oku,“ varuje před Kremlíkem Půr.

Má blízko k vlivným lidem. Pozadí nového ministra dopravy odhaleno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dan Ťok, ministr dopravy

Anketa

Co jíte raději?

93%
7%
hlasovalo: 5959 lidí
„Kremlík je bezesporu zkušený manažer ve službách státu, který momentálně působí jako náměstek pro právní služby a hospodaření s majetkem na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Mnohem zajímavější je ovšem jeho minulost,“ píše ve svém komentáři Michal Půr a vysvětluje, kde Kremlík původně působil: „Původně působil jako šéf právní sekce na Ministerstvu dopravy za Aleše Řebíčka, který je mimochodem podle zjištění MF Dnes poradcem předsedy komunistů Vojtěcha Filipa.“

„Zda jej Řebíček přímo doporučil, je v současnosti spekulace, kterou vám nikdo ze zainteresovaných nepotvrdí. Mimo mikrofon ovšem připustí, že to byla KSČM, kdo Kremlíka doporučoval,“ upozorňuje dále Půr.

„Nový ministr vstupuje nepochybně na minové pole, kde odcházející Dan Ťok vydržel na české poměry hodně dlouho,“ hodnotí Půr a ukazuje na Kremlíkovu minulost spojenou se společností Kapsch: „Je to ostatně Kremlík, za jehož působení v čele právního odboru vznikl kritizovaný dodatek se společností Kapsch, díky němuž firma získala další státní zakázky. Paradoxně právě nepřímý vztah s Kapschem údajně zhatil šance dalšího uchazeče, kterým byl volební lídr hnutí ANO v Praze v komunálních volbách Petr Stuchlík.“

Stuchlík se měl podle informací Info.cz dokonce sejít s prezidentem Milošem Zemanem. „Partnerem Stuchlíka je ovšem současný mluvčí společnosti Kapsch David Šimoník, což jeho šance nepochybně nijak nezvýšilo. Zástupci hnutí ANO navíc mimo mikrofon tvrdí, že Stuchlík nikdy ministrem být neměl a jde o jeho konstrukci,“ dodává Půr.

„I tak se dá ovšem očekávat, že Kremlíkova pozice nebude o moc lepší. Jednak pracoval na Řebíčkově ministerstvu a jednak působil jako právník v advokátní kanceláři Daniela Volopicha. Kromě toho, že s touto právní kanceláří mělo Ministerstvo dopravy během Řebíčkova působení externí smlouvu, čelí Volopich obvinění České televize, že se zaměřoval na dětské exekuce. Volopich to popírá,“ píše dále Půr a naznačuje, proč může být zvolení Kremlíka do funkce ministra dopravy pro někoho problémové.

„Kremlíkovo jméno jen ukazuje, že působení na Ministerstvu dopravy se tak trochu podobá sebevražedné misi. A jak už to tak bývá, může se klidně stát, že na Ťoka ještě budeme vzpomínat se slzou v oku,“ míní nepříliš optimisticky na závěr šéfredaktor Info.cz Michal Půr.

Celý komentář si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…