Má drahá poradkyně... může říct ministr Mirce Čejkové. Platí jí 181 500 měsíčně

05.04.2018 11:23

Měsíční plat 181 500 korun má k dispozici někdejší moderátorka televizních novin Mirka Čejková jako poradkyně ministra zemědělství v demisi Jiřího Milka (ANO). Ten si Čejkovou najal navrch k tiskovému oddělení se šesti zaměstnanci, jež má k dispozici. Píše o tom dnešní MF Dnes.

Má drahá poradkyně... může říct ministr Mirce Čejkové. Platí jí 181 500 měsíčně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělstvá v demisi Jiří Milek

Externistka Čejková bere za své služby dokonce víc než sám ministr Milek. Má jej mimo jiné například mediálně podporovat na služebních cestách. Milek ji hájí, podle jeho slov mu byla Čejková doporučena jako odbornice na strategickou komunikaci. 

Sama Čejková, jež se zabývá koučinkem, se hájí tím, že zmiňovanou částku dostane jen v případě, že měsíčně odpracuje 160 hodin. Smlouva byla prozatímně uzavřena na čtvrt roku. Kromě Čejkové pak u Milka působí také poradce Petr Jelínek, jenž si odnáší 300 korun na hodinu. Jak však uvádí MF Dnes, Jelínek je zároveň výkonným ředitelem firmy Uniles spadající pod Agrofert. 

MF Dnes se pak zaměřila i na další poradce, kteří působí u ministrů v kabinetu Andreje Babiše. Například ministryni obrany Karle Šlechtové (ANO) radí někdejší šéf Z1 Martin Mrnka a mediální konzultant Ivan Vágner. 

Na Ministerstvu pro místní rozvoj, kde je Klára Dostálová, působí zase lidé spojení s ANO – bývalá mluvčí hnutí Radka Nastoupilová, bývalá stranická manažerka Erika Duchanová a bývalý zastupitel Plzeňského kraje za ANO Miloslav Zeman. To se však nelíbí Andreji Babišovi, podle něhož je nepřijatelné, aby si jeho ministři takto najímali poradce. On sám podle svých slov žádné poradce spojené s hnutím ANO na Úřadu vlády nemá. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…