Má malé přirození, napsal Zdeněk Šarapatka o Xaverovi. Ten reaguje. Kauza bují dál

16.06.2020 11:54

Šéfredaktoru Pavlu Šafrovi z Fora24 zjevně vadily invektivy od člena Rady ČT Luboše Xavera Veselého na adresu jeho kolegyně Hovorkové. Ale sám ho na Twitteru nazval špinavcem. Nemluvě o tom, co publikoval Xaverův „kolega“ Zdeněk Šarapatka, který glosuje na Foru24 relativně často. Ten moderátora nešetřil vůbec. A člen rady se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil. „Je to přehlídka lží jako vždycky,“ zhodnotil Šafrovy výroky.

Má malé přirození, napsal Zdeněk Šarapatka o Xaverovi. Ten reaguje. Kauza bují dál
Foto: Repro XTV
Popisek: Moderátor Luboš Xaver Veselý

Včera se šéfredaktor webu Forum24 Pavel Šafr rozčiloval nad vyjadřováním člena Rady ČT Luboše Xavera Veselého, který jeho a jeho kolegyni Johanu Hovorkovou označil za lháře, manipulátory a svině, jež by měli lidé hnát „svinským krokem“. Za „svině“ a „svinský krok“ se Xaver Veselý omluvil, na zbytku si trval, a tak Šafr prohlásil, že celou situaci chce řešit přes advokáta, protože se jedná o „jalovou“ omluvu.

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí
Nicméně Forum24 dává poměrně často prostor pro vyjádření dalšímu radnímu Rady ČT, Zdeňku Šarapatkovi, u kterého stojí zato se podívat, jak se o svém nynějším kolegovi vyjadřuje.

Jako příklad může posloužit tento příspěvek Zdeňka Šarapatky z 11. května, ve kterém se kromě do Xavera Veselého obouvá i do Hany Lipovské. Přezdívku Kojzar používal Šarapatka už předtím, v tomto příspěvku si nicméně přisadil, že Veselý je „plagiátor pražské UJAK“. Lipovskou zase nazval „femme fatale Jiřího Ovčáčka“ a dodával, že se jí přezdívalo „Hluboké hrdlo“. Dodejme, že Hluboké hrdlo je název pornografického filmu ze sedmdesátých let. Většina další kritiky se nesla v ironickém duchu, kdy Šarapatka citoval z Xaverových videí.

Zdeněk Šarapatka pak pokračoval v komentářích. V nich bývalý primátor Jan Kasl svůj názor na Luboše Xavera Veselého vyjádřil jednoslovně: „Kretén.“

A Šarapatka svůj názor na Luboše Xavera Veselého odhalil v zřejmě neironickém souhrnu: „Mindráky, na věky single, 4 % komplikací, 170 kg, vzděláním číšník, švindl maturita ve 42, opsaná bakalářka (sic!) na UJAK, špinavý prachy za mediální servilitu, mstivost do kolébky a malý přirození kontra velký ambice. Všechno špatně...“ Za což se mu od dalšího uživatele dostalo pochvaly za přesnost shrnutí.

Vysvětloval i důvod přezdívky pro Hanu Lipovskou. „Slyšel jste někdy její hlas?“ reagoval na otázku a dodal, že se jednalo o nadsázku. Dodal, že Lipovská „má baryton jako Haken“.

Šéfredaktor Pavel Šafr si přisadil později, když propagoval článek, vůči kterému se Xaver Veselý vyhradil: „Roste tlak na odstranění Václava Moravce. Špinavec Xaver má vlastní televizi, zaměstnává tam Bobošíkovou a přitom nabourává klíčový diskusní pořad ve veřejnoprávní televizi, který na rozdíl od jeho absurdních debat dodržuje profesionální standardy.“

ParlamentníListy.cz získaly vyjádření Luboše Xavera Veselého k těmto výrokům na jeho adresu. „K tomuto není vůbec co říct,“ nekomentoval moderátor shrnutí své osoby z pera radního Šarapatky. Také dodal, že podle něho hnát někoho svinským krokem není žádná vulgarita a každý ví, co to znamená. Co se týče urážek na svou osobu, nehodlá nic podnikat.

Také ironicky poznamenal, že když o něm Pavel Šafr napíše, že je „špinavec“, tak „to je asi v pořádku“. Dodal, že u Šafra se jako vždy jedná o lživé tvrzení, protože internetová televize XTV mu už dva roky nepatří, tedy ani nikoho nezaměstnává, a Jana Bobošíková pracuje v XTV na smlouvu, stejně jako on. „Je to přehlídka lží jako vždycky,“ zhodnotil Šafrovy výroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…