Macek si všímá společnosti distribuující vakcíny. Kdopak se nám to tam vystřídal v dozorčí radě?

09.09.2021 21:30

Bývalý politik Miroslav Macek se opět pouští do kritiky očkovacích kampaní, lockdownů a podle jeho názoru zbytečného strašení koronavirem. Upozorňuje, že ve společnosti Avenier, která distribuuje vakcíny, se v dozorčí radě vystřídali známí vládní epidemiologové Rastislav Maďar a Roman Prymula. A Macek sleduje i situaci ve Švédsku, kde přes absenci lockdownů zemřelo dvakrát méně lidí než u nás.

Macek si všímá společnosti distribuující vakcíny. Kdopak se nám to tam vystřídal v dozorčí radě?
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

„Život je jen náhoda... takže zcela náhodou koncem srpna opustil dozorčí radu společnosti Avenier Rastislav Maďar a přišel do ní... Roman Prymula,“ píše Macek ve svých pravidelných glosách a blíže představuje společnost Avenier.

Anketa

Je generace lidí narozených po roce 1980 připravena plně převzít vládu nad Českem?

3%
95%
hlasovalo: 10894 lidí
„Společnost Avenier je dodavatel a distributor proticovidových vakcín, ovšem přestože platíte nemalé zdravotní pojištění, co se s ním děje, po tom vám je houby – kupříkladu VZP odmítá sdělit, kolik již společnosti Avenier za vakcíny zaplatila,“ upozorňuje Macek a ironicky dodává, že Prymula a Maďar určitě pracují zadarmo. „Takže určitě nemají důvod strašit lidí a propagovat očkování a přeočkování,“ dodává Macek.

Macek sleduje situaci i v dalších evropských zemích, například v Rakousku. „Také v Rakousku straší neočkované, že jim znepříjemní život, protože situace je přímo děsivá: v nemocnicích je kvůli covidu aktuálně 31 osob, z nichž je 15 na JIP. Ach, jo…“ nechápe Macek šíření paniky z koronaviru.

Jako zbytečné se podle něj ukázaly i dlouhodobé české lockdowny, protože Švédsko, které k nim nepřistoupilo, má lepší čísla než Česko. „Myslím, že ty naše lockdowny byly mimořádně účinné. Vždyť se podívejte na Švédsko, které se chovalo značně benevolentněji: k dnešnímu dni mají na 1 milion obyvatel 1441 zemřelých, pro které byl covid posledním hřebíkem do rakve, kdežto u nás je to 2833 zemřelých na 1 milion obyvatel, tedy dvojnásobek. Takže v počtu často nesmyslných opatření to dozajista nebude,“ má jasno Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…