Mackova facka Rathovi je podle Britů jedna z nejlepších politických rvaček

27.10.2011 19:51

Podle britských novin The Guardian je facka Miroslava Macka Davidu Rathovi jedna z nejlepích politických rvaček. List je zařadil mezi další střety z celého světa – z Ukrajiny i Tchaj-wanu.

Mackova facka Rathovi je podle Britů jedna z nejlepších politických rvaček

Britský list The Guardian sestavil seznam nejpozoruhodnějších fyzických střetů mezi politiky. A pět let starou facku Miroslava Macka poslanci Davidu Rathovi z ČSSD zařadil mezi ně, konkrétně jako třetí v galerii bizarních fotografií.

„Český ministr zdravotnictví David Rath ve rvačce se svým pravicovým rivalem Miroslavem Mackem během setkání nespokojených zubařů v Praze," stojí v popisku pod fotkou. „Macek, poradce prezidenta a bývalý poslanec, který je zároveň zubařem, přerušil proslov, když dal Rathovi tvrdou facku do týlu hlavy. Rath odpověděl tím, že ho nazval zbabělcem, a oba muži si vyměnili pár ran," píše dál deník.

Související: Macek opět na scéně. Omluva za facku Rathovi byla na místě

Kromě české facky se v žebříčku nachází i italští poslanci, kteří se porvali tuto středu kvůli ekonomickým reformám. Z Evropy zde je ještě Ukrajina, kde jsou parlamentní rvačky poměrně časté. Britové vybrali fotografii, která vznikla na jednání o prodloužení pronájmu námořní základny v Sevastopoli.

Další země ve výčtu jsou Rusko, Bolívie, Korea nebo Tchaj-wan. Zde se politici poprali ve velkém, když se do sebe loni v červenci pustili kvůli smlouvě s Čínou kvůli uvolnění vzájemného obchodování.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…