Macron nezaměstnaným: Nedělejte bordel. Místo toho si hledejte práci

05.10.2017 20:02

Francouzský prezident Emmanuel Macron rád připomíná, že před zvolením do Elysejského paláce byl ministrem v levicové vládě Socialistické strany. Některé jeho výroky však dokážou stoupence levice spolehlivě vytočit. Naposledy se mu to povedlo v tomto týdnu.

Macron nezaměstnaným: Nedělejte bordel. Místo toho si hledejte práci
Foto: literarky.cz
Popisek: Kancléřka Merkelová a prezident Macron

Macron navštívil francouzský region Corrèze a přitom si jeden z místních funkcionářů stěžoval na problémy s obsazením některých pracovních míst. „Někdo by místo toho, aby dělal bordel, udělal lépe, kdyby se šel podívat, jestli by nesehnal práci,” řekl na to francouzský prezident. Ten byl rozčílený, neboť jeho pečlivě naplánovanou cestu do regionu narušilo asi 150 lidí protestujících proti podmínkám v místní továrně na automobilové součástky a musel být nasazen policejní kordon.

Macron si, jak připomíná server Novinky.cz, připsal na konto další kontroverzní výrok na adresu sociálně slabých. Velmi nedávno, při vlně protestů proti jeho reformě pracovního práva, vzkázal, že nebude ustupovat „ani lenochům, ani cynikům, ani radikálům”. Následně v den největší demonstrace raději odletěl do Karibiku s vysvětlením, že si letí prohlížet škody napáchané hurikánem Irma.

CELÝ TEXT ZDE

Výroky, které mnohé znechutily, si připsal už v minulosti. Ještě jako ministr se posmíval propuštěným zaměstnancům jatek v Bretani, že jsou negramotní, a nezapomenutelná jsou jeho slova při návštěvě jistého nádraží, že „nádraží je místo, kde se úspěšní lidé setkávají s těmi, kteří neznamenají vůbec nic“.

Tyto výroky mnohým připomínají, že Emmanuel Macron je původně velmi bohatým bankovním makléřem od Rothschildů. Politolog Jérôme Sainte-Marie proto jeho nejnovější perlu komentoval, že Macron pouze „ukázal svou pravou tvář“, zatímco ostatní politici mluví o „sociálním opovržení“ nebo o „kastovním pohrdání“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…