Macron v cizině zesměšňoval vlastní občany. Francouzi už toho začínají mít dost

02.09.2018 8:33

Nejen opozice a média, ale i francouzští občané nešetří slovy kritiky na adresu svého prezidenta Emmanuela Macrona. Ten totiž Francouze za neochotu přijmout hospodářské reformy při návštěvě Dánska přirovnal ke „vzpurným Galům“, což jsou příslušníci keltských kmenů, které žily na území dnešní Francie. Mnozí mu tak vytýkají zesměšňování vlastních spoluobčanů, uvedl server Novinky.cz.

Macron v cizině zesměšňoval vlastní občany. Francouzi už toho začínají mít dost
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Emmanuel Macron

Zatímco Francouzský prezident Emmanuel Macron nešětřil chválou na pružnost nového dánského modelu pracovního trhu a sociálního systému, na neochotu Francouzů přijmout některé hospodářské reformy si postěžoval.

„Tento luteránský národ, který tyto změny zažil v uplynulých letech, není jako vzpurní Galové, kteří se změnám brání,“ uvedl franouzský prezdient Macron v Kodani za přítomnosti královny Margrethe II.

Původní text ZDE

Podle Laurenta Wauquieze, úřadujícího šéfa opozičních Republikánů, je takovéto vyjádřování v zahraničí naprosto neúnosné. „Prezident republiky zesměšňuje Francouze během pobytu v zahraničí,“ zdůraznil. Macronova slova pak v podobném duchu zkritizovala i tamní média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…