Malá Angela Merkelová na klíně Adolfa Hitlera. A k tomu Petr Hájek napsal o překvapivých podobách evropské integrace za Goebbelse a dnes

12.09.2015 20:12

Petr Hájek na webu Protiproud znovu tvrdě útočí na EU kvůli uprchlické krizi. To, že si ani trochu nebere servítky ukazuje už fotka umístěná u článku, na které sedí "domnělá Angela Merkelová" na kolenou Adolfu Hitlerovi a poslouchá radu, jak má jednoho dne zničit Evropu. Tím ovšem Hájek teprve začal. Nikoli poprvé přirovnal EU k nacistické Říši a popsal a odsoudil umělce, kteří se klaněli Berlínu za druhé světové války a totéž činí i dnes.

Malá Angela Merkelová na klíně Adolfa Hitlera. A k tomu Petr Hájek napsal o překvapivých podobách evropské integrace za Goebbelse a dnes
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Téměř na den přesně před pětasedmdesáti lety – 11. září 1940 – pronesl stejně významný projev k českým intelektuálům tehdejší druhý muž rodící se ‚integrované Evropy‘, Joseph Goebbels. A také nemluvil k nějaké ‚druhé lize‘. Do Berlína, jenž byl tehdy stejně jako dnes srdcem Říše, za ním přijel výkvět českých umělců a intelektuálů – předchůdců našich dnešních ‚intelektuálních elit‘. Svět nad tím sice nezůstal v ohromení jako později po ‚pádu Dvojčat‘, ale přesto to bylo naše 11. září se vším všudy,“ poznamenává Hájek.

Kdo se nebude podílet na budování Evropy, bude převálcován

Dnes sledujeme oslabování národních států, které má předcházet ustavení evropského národa, jenž se zrodí v tavicím kotli, jaký vidíme i v USA. To se ovšem podaří pouze za cenu umělého promísení národů, ras a kultur, které nyní probíhá. Podle Hájka v podstatě sledujeme destrukci národních států v přímém přenosu.

„Velmi podobně – jen rasově poněkud odlišně – přistupovali k této světodějné proměně nacističtí pohlaváři a ideologové. Není proto divu, že mezi architekty ‚bruselské EU‘ – takové, jakou ji známe dnes – patřili po prohrané válce například dlouholetý prominentní člen NSDAP Walter Hallstein nebo válečný zločinec, funkcionář IG Farben Fritz Ter Meer,“ pokračuje autor. Dnešní čeští intelektuálové selhávají, když neupozorňují na tyto nebezpečné paralely mezi EU a nacisty. Místo toho si v těchto dnech můžeme v novinách přečíst úvahy o tom, že již téměř jsme sedmnáctou spolkovou zemí Německa, alespoň z ekonomického hlediska a že je to tak dobře.

Celý text najdete zde

Byl to přitom právě nacistický ministr propagandy Joseph Goebbels, kdo před sedmdesáti pěti lety hřímal, že je třeba problémy vnímat z hlediska celého kontinentu, a právě proto nacisté přetvářejí Evropu k obrazu, v němž umanutost jednoho národa nebude překážet zájmům celku. V rámci tohoto celku budou žít „svobodně“ všichni. Kdo by však nechtěl spolupracovat na budování tohoto evropského domu, měl být zničen.

Čím se liší dnešní Juncker od tehdejšího Goebbelse?

„Jestliže jste se tak jako tak stali součástí Říše, pak nevidím důvod, proč by se český národ stavěl do vnitřní opozice proti Říši a proč by neměl raději pro sebe využívat výhody Říše,“ pronesl mimo jiné nacistický šéf propagandy. Hájek si v této souvislosti klade otázku, čím se liší ve svých projevech velký nacista Geobbels od současného předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera, který středoevropské „vzpurné národy“ nabádá k solidaritě.

Goebbels v roce 1940 apeloval na české intelektuály, že mají své spoluobčany vést k tomu, aby se účastnili života v Říši a využívali všechny výhody, které to přináší, především možnosti obchodní, jež se plně rozvinou v dobách míru. Kromě toho se bude moci rozvíjet i český film, který by sice Německo mohlo zadupat do země, ale neudělá to, nemá k tomu důvod, pokud budou Češi držet krok.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…