Maláčová: Chtějí se obohatit na prodeji Lidového domu. Takové musíme vystrnadit

08.12.2021 14:41

Odcházející ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová se chce stát předsedkyní sociální demokracie. O tom, zda se tak stane, rozhodnou delegáti na pátečním on-line sjezdu. Maláčová chce mimo jiné vystrnadit šíbry, kteří se prý chtějí na úkor zadlužené ČSSD obohatit, například prodejem Lidového domu. Uvedla to v rozhovoru pro deník Právo.

Maláčová: Chtějí se obohatit na prodeji Lidového domu. Takové musíme vystrnadit
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jana Maláčová ve volebním štábu ČSSD

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

Příčin volebního debaklu, kdy se ČSSD při posledních sněmovních volbách nedostala do Poslanecké sněmovny, je podle Maláčové mnoho. „Nedokázali jsme prodat svou práci a té jsme udělali hodně. Spousta věcí, kvůli kterým si voliči váží odcházející vlády, jde za mnou, za Ministerstvem práce a také za soc. demokracií. Dále za to může vnitřní rozhádanost, zpochybňování minulých rozhodnutí a také nejasná identita ČSSD. Proto říkám, že pokud se v ČSSD nezmění úplně vše a půjdeme jen cestou kosmetických změn, tak to bude v budoucnu velmi složité,“ poznamenala Maláčová, jež je přesvědčena, že ČSSD je na politické scéně zapotřebí. 

„21. století bude stoletím ČSSD, protože problémy, které bude potřeba vyřešit, budou potřebovat systémové řešení. A to řešení se jmenuje společenská solidarita. Ukazuje se to v pandemii, ale i v otázkách, jako je stárnutí populace nebo revoluce na trhu práce vyvolaná digitalizací a robotizací, kde budou potřeba kolektivní řešení,“ dodává Maláčová s tím, že je přesvědčena, že až se ČSSD změní, voliči se k ní vrátí.

Šíbry, o nichž mluví tak, že se jich chce ve straně zbavit, chce nahradit tím, že se strana vrátí do rukou všech členů. „Aby mohli přímo rozhodovat,“ podotkla. 

Jako předsedkyně by pak nebránila v komunálních volbách ani spolupráci s KSČM. „Místní předsedové nejlépe vědí, s kým je spolupráce možná. Ale na vyšší úrovni je možná spolupráce jen s demokratickou levicí,“ poznamenala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…