Maláčová se nedrží zpět. Narovinu odhalila, kdo je „úhlavním nepřítelem“ ČSSD. Ten už se ozval

11.06.2021 18:10

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) nevyloučila v pořadu Rozstřel na serveru iDnes.cz povolební práci s hnutím ANO Andreje Babiše. Úhlavním nepřítelem pro sociální demokracii je podle jejích slov ODS.

Maláčová se nedrží zpět. Narovinu odhalila, kdo je „úhlavním nepřítelem“ ČSSD. Ten už se ozval
Foto: Screen ČT24
Popisek: Ministryně Jana Maláčová na tiskové konferenci

Maláčová se v Rozstřelu mimo jiné rozhovořila o vládním angažmá. Podle ní právě proto má ČSSD nízké preference – protože jsou do velké míry spojené s nespokojeností s vládou. Zároveň zdůraznila, že ve vládě se sociální demokracie rozhodně neflákala, i když Babiš často prodával jejich nápady za své.

„Pevně doufám, že v době, kdy rozvolňujeme, dostáváme se do normálního života, si lidé uvědomí, že to byla právě sociální demokracie, která odvedla ve vládě velký kus práce,“ sdělila Maláčová se slovy, že kampaň by sociální demokracie chtěla zaměřit právě na to, aby lidé prokoukli, že velká část chyb byla na sociální demokracii svedena právě Babišem.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí
Maláčová v minulosti označila premiéra Andreje Babiše jako debila. I přesto nyní uvedla, že s ním má korektní vztahy. O incidentu se podle ní spolu nikdy nebavili. A Maláčová zároveň nevyloučila ani to, že by po volbách mohli opět s hnutím ANO spolupracovat. Úhlavním nepřítelem pro sociální demokracii je ODS. „Koalice ať se dělají po volbách,“ uvedla.

„Pokud by paní Maláčová označila ODS za svého hlavního soupeře, bylo by mi to ctí. Pokud ODS označí za úhlavního nepřítele, je mi ji spíše líto,“ zareagoval na tato slova předseda ODS Petr Fiala.

Ale zpět k Maláčové. Ta by v sociální demokracii ráda viděla výrazné lidi – zejména na kandidátkách před nadcházejícími volbami. „Přála bych si, abychom mobilizovali všechny rezervy, které máme. Sociální demokracie je ve složité situaci, my potřebujeme každého, kdo chce pracovat a je autentický sociální demokrat či demokratka,“ uvedla Maláčová s odkazem například na hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…