Mám to na háku. Tak se senátor Palas vyjádřil k nařčení od novináře

30.06.2014 10:55

Reportéři Blesku zjišťovali na severu Moravy, jak to bylo s eurodotacemi na sporthotel v Ludvíkově na Bruntálsku. Regionální rada Moravskoslezsko v čele s exhejtmanem Jaroslavem Palasem totiž v červnu 2012 odhlasovala dvacetimilionovou dotaci na jeho výstavbu. Nyní se ale ukazuje, že za výstavbou velkého centra v hodnotě 40 milionů možná stojí přímo Palas a má se také za to, že středisko zhodnotí i Palasův penzion stojící v blízkosti nového sporthotelu.

Mám to na háku. Tak se senátor Palas vyjádřil k nařčení od novináře
Foto: redakce
Popisek: Senátor Jaroslav Palas

Nový penzion bývalého ministra zemědělství Jaroslava Palase už v Ludvíkově není osamocen. Pár desítek metrů vedle totiž vyrostl další rekreační objekt - sporthotel. Bulvární deník Blesk se již poněkolikáté zabývá otázkou, zda Palas skutečně stojí za novým rekreačním střediskem. Reportéři zjišťovali, proč byl pro udělení eurodotace ve výši 19,4 milionu Lyžařské běžecké trati Suchá Rudná, která sportovně relaxační centrum se squashem a lezeckou stěnou postavila.

„Mám to na háku“

Reportéři Blesku zastihli exhejtmana Palase v jedné z krnovských restaurací se sklenicí vína. Jenže o udělení dotace pro sporthotel se bavit údajně nechtěl. Stále také tvrdil, že jeho penzion vlastně není penzion, ale rodinný dům. „Vínečko, noviny, pohoda… Multimilionář z Krnova Jaroslav Palas si užívá. A o tom, jak financoval svůj penzion a proč hlasoval pro obří eurodotaci pro nedaleký luxusní sporthotel, mluvit nechce,“ píše doslova Blesk.

„Já s vámi mluvit nebudu,“ prohlásil. Exhejtman Palas s novináři o ludvíkovských záležitostech prý nemluví i proto, že nikdy nedoložil, z čeho vlastně svou monstrózní stavbu odhadem za dvacet milionů korun financoval. Nové relaxační centrum v jeho blízkosti prý podle expertů zvýší i cenu jeho nemovitosti.

Poškodili jste podnikatele

Palas Blesku prý pouze vysvětlil, že o eurodotaci nerozhodoval on sám a ani ji prý nijak neovlivňoval. „Vysvětlovat nic nebudu. O mě nejde. Já to mám na háku,“ nechtěl se věcí zabývat.

Už dříve předseda sdružení Lyžařské běžecké tratě Suchá Rudná, které dotaci získalo, Jan Peřinka Blesku popřel, že by on nebo sdružení mělo na Palase nějakou vazbu.

Palas se při setkání opřel do reportéra Blesku s tím, že prý lžou a zkreslují informace a tvrdil jim, že poškodili nevinného podnikatele. „Já se k tomu vyjadřovat nebudu. Já si myslím, že se k tomu v prvé řadě vyjádří krajský úřad a regionální rada, která vysvětlí, jak se dotace rozdělují. Vy jste ten problém velmi zjednodušili a lhali jste.“ V čem lhali, se tak redaktoři ale nedověděli. „Tak, jak jste to podali, tak jste lhali. Navíc jste poškodili podnikatele, který naprosto seriózně požádal o dotaci. O těch dotacích vůbec nerozhoduji já. Výbor o tom vůbec nerozhoduje. O tom rozhoduje Úřad regionální rady. Ale o mě nejde, já to mám na háku. Vy jste poškodili toho podnikatele a já bych se divil, kdyby na vás nepodal trestní oznámení,“ rozčílil se Palas s tím, že onoho podnikatele viděl jednou v životě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…