Manželka Klasnová: Vydání Víta Bárty policii podpořím

25.08.2011 18:59

Vedení Věcí veřejných doporučuje svým poslancům, aby hlasovali pro vydání Víta Bárty. Pro Bártovo vydání tak zvedne ruku i jeho manželka, místopředsedkyně poslaneckého klubu Kateřina Klasnová. Ta přiznává, že toto hlasování bude patřit k těm nejsložitějším, kterých se zatím ve sněmovně zúčastnila. „Podle mne je nespravedlivé a ironické, že před soud předstoupí člověk, který jen půjčoval peníze, zatímco lidé, kteří ho podrazili, se budou radovat,“ uvedla poslankyně v dnešních Impulsech Václava Moravce.

Manželka Klasnová: Vydání Víta Bárty policii podpořím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Dodává, že poslanci Věcí veřejných budou i nadále podporovat Víta Bártu v pozici předsedy jejich sněmovního klubu.


S opozicí v minulosti hlasovali i poslanci TOP 09

Na stravenkách, které v poslední době působí napětí mezi Věcmi veřejnými a ministrem financí Miroslavem Kalouskem, si poslanci nejmenší vládní strany nadále trvají. Podle Klasnové Věci veřejné počítají s tím, že se nynější podoba daňové reformy patřičně upraví ve sněmovně. „Nepředpokládám, že by kvůli stravenkám měla spadnout vláda," uvedla poslankyně.


„Budeme muset připomenout, že bez nás byl prohlasován Farského návrh o hazardu, takže už tu nějaký precedens je," vyvrací Klasnová slova ministra Kalouska, který nedávno prohlásil, že vládní poslanci nemohou hlasovat s opozicí, neboť by tak porušili koaliční smlouvu. Za o poznání větší porušením koaličních dohod poslankyně považuje chování ministrů TOP 09, kteří v současné době sabotují vládní jednání.

Restituce ano, ale ne na úkor lidí, míní poslankyně

S konceptem odluky církví od státu, který slibuje jejich úplnou nezávislost v horizontu 17 let a církevní restituce, Klasnová souhlasí. „Je ostuda, že se odškodnění církví za 22 let nevyřešilo. Pro návrh zvednu ruku i přesto, že s církevními restitucemi mnoho lidí nesouhlasí," uvedla poslankyně. Podle ní je však důležité, aby se peníze na jejich vyplacení nezískaly pouze tupými škrty v sociální sféře.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…