Manželka generála Lučanského popsala, jak její muž vypadal po smrti. Hlava, krk…

03.01.2021 15:55

Nečekanou vlnu respektu a projevů díků přinesla dobrovolná smrt generála Lučanského. Před tamním policejním prezidiem vznikl spontánní prostor, kam míří stovky Slováků vyjádřit svůj vděk. Rovněž na facebooku přibývají vyjádření upřímné soustrasti. Jdou do desítek tisíc.

Manželka generála Lučanského popsala, jak její muž vypadal po smrti. Hlava, krk…
Foto: repro Pravda.sk, tan
Popisek: Pietní místo před bratislavským policejním prezidiem

Anketa

Co byste chtěli, aby se znovu otevřelo?

4%
2%
3%
hlasovalo: 16811 lidí
„Nesměla jsem ho odkrýt, protože jinak mi po zuby ozbrojená ochranka vyhrožovala, že mi víc nedovolí. Proč se asi tak báli, abych viděla jeho tělo? Jediné, co jsem viděla, byla jeho hlava a krk. Ten byl mimochodem zcela čistý bez šrámů po údajném oběšení, "upozorňuje manželka Martina Lučanská s dovětkem, že rodina čeká na výsledky pitvy a doufá, že je dostane dříve než média.

Lidé mezitím uctili památku generála zapalováním svíček v blízkosti policejních stanic. Nejvíce jich bylo u budovy Policejního prezidia v Bratislavě na Račianské ulici, kde byla symbolicky prověšena i černá zástava, kterou tam donesl někdo z místních. Ministr vnitra Roman Mikulec ovšem černou zástavu odmítl vyvěsit. Poslední rozloučení se zesnulým má být v pátek ve Štrbě.

Milan Lučanský se měl podle oficiální verze zranit ve vazební cele dne 9. prosince. Potom ho operovali ve vojenské nemocnici v Ružomberoku. Tam se podle informací Pravdy.sk a uniklé lékařské zprávy, zranil i na temeni hlavy, když spadl z vozíčku. Zotavoval se ve vězeňské nemocnici v Trenčíně.

ParlamentníListy.cz se snažily získat další informace, ale to zástupci zmíněných nemocnic odmítli s odkazem na tiskové oddělení resortu spravedlnosti. To ovšem od pátku mlčí a odmítá odpovědět jakékoli dotazy.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…