Marek Wollner hovoří o Babišovi a Okamurovi. A stojí to za to

11.06.2017 19:11

Moderátor Luboš Xaver Veselý hovořil ve svém pořadu na XTV.cz s reportérem České televize Markem Wollnerem o polském modelu veřejnoprávní televize. Ale nejen o tom – padla i jména předsedy SPD Tomio Okamury či hnutí ANO Andreje Babiše.

Marek Wollner hovoří o Babišovi a Okamurovi. A stojí to za to
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

„Je to model, v němž politici vládnoucí strany prosadili to, aby veřejná televize byla prostě státní a stala se de facto jejich hlásnou troubou,“ seznámil nejprve Wollner, co je polský model. Vyjádřil také obavy, že cítí nebezpečí. „Umím si to představit i u nás, ale bych bych samozřejmě rád, kdybych tu českou politickou kulturu podceňoval. Já si to představit dovedu a myslím si, že by to nemuselo ani tak dlouho trvat,“ vyjádřil obavy. 

„Ve chvíli, kdy Poslanecká sněmovna bude mít nějakou většinu, jež neschválí výroční zprávu Česká televize, tak bude vlastně odvolán ředitel, bude zvolen nový ředitel, který si bude třeba chtít poskládat redakce tak, aby to odpovídalo duchu doby a zájmům té části Poslanecké sněmovny, jež tuto změnu vyvolala,“ dodal. 

Video najdete ZDE.

„Určitě bych v takové televizi nedokázal pracovat. Můžu pracovat leda v té televizi, kde mohu točit svobodné a kritické reportáže,/ sdělil. O tom, zda to takto nastane, rozhodneme podle jeho slov my voliči. 

Wollner se také vyjádřil k výrokům poslance Tomio Okamury, jenž ho v minulosti označil za podvodníka. „Vyjádření Tomio Okamury se mi nelíbí, ale patří to bohužel k pokleslosti české politické kultury. Lidé, kteří vstoupí do politiky, se málokdy dokážou smířit s tím, že je novináři kontrolují. Dříve říkal, že jsme dobří novináři. To skončilo v okamžiku, kdy vstoupil do politiky a rozkryli jsme jeho byznys. Jeho firmy nevydělávaly žadné peníze, ale přitom říkal, že nemusí do konce života pracovat,“ podotkl Wollner. 

Nebojí se podle svých ani Andreje Babiše, jenž pořad ČT Reportéři označil za zkorumpovanou pakáž. „Chtěl jsem, aby na něj ČT podala žalobu. Došlo zatím k předžalobní výzvě. Mediální domy si bohužel zatím nevzaly za své novináře bránit, přestože je to důležité pro celkový obraz novinařiny jako řemesla,“ posteskl si Wollner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…