Marinované olivy v bylinkové tapenádě, grissiny s parmskou šunkou, kanapka s pěnou z kachních jater, chladivý alkohol. Rozhlas opět zaplatil hostinu pro vyvolené

01.10.2019 13:14

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE Jak už ParlamentníListy.cz informovaly v uplynulých dnech několikrát, zaměřili jsme se na hospodaření veřejnoprávního Českého rozhlasu. Věnovali jsme se utrácení za pohoštění, podívali jsme se na to, jak po smluvní stránce vypadá, když ČRo otvírá vlastní kavárnu. Nyní má naše redakce k dispozici smlouvu, jejímž předmětem je zajištění obsluhy a cateringu při společenském setkání po zahajovacím koncertu Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Občerstvení pro pozvané přišlo na více než 320 tisíc korun.

Marinované olivy v bylinkové tapenádě, grissiny s parmskou šunkou, kanapka s pěnou z kachních jater, chladivý alkohol. Rozhlas opět zaplatil hostinu pro vyvolené
Foto: Karel Šanda
Popisek: René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu

Společnosti MAXIMUM Services se zavázala, že pro Český rozhlas zajistí cateringové služby při společenském setkání po zahajovacím koncertu Symfonického orchestru Českého rozhlasu, který se konal v pátek 27. září v pražském Rudolfinu. Slavnostní setkání po koncertě se uskutečnilo ve Dvoraně a Sloupovém sálu Rudolfina a pohoštění bylo naplánováno pro 600 vyvolených. Akce trvala dvě hodiny, od půl desáté do půl dvanácté.

„První vystoupení rezidenčního sólisty sezony, arménského houslisty Sergeje Chačatrjana, přinese dramatický i potemnělý První houslový koncert Dmitrije Šostakoviče. Ten dílo napsal v poválečných letech pro legendárního Davida Oistracha, který se také podílel na sólovém partu. Program zahájí Ouvertura pro smyčce, kterou polský skladatel Witold Lutosławski složil pro někdejší Symfonický orchestr Československého rozhlasu a věnoval ji Mirko Očadlíkovi, muzikologovi, hudebnímu popularizátorovi a dlouholetému pracovníkovi Československého rozhlasu, svého času i jeho programovému řediteli. Druhá polovina koncertu přinese rozjasněnou Dvořákovu Symfonii č. 8, jejíž provedení šéfdirigentem rozhlasových symfoniků Alexandrem Liebreichem slibuje mimořádný zážitek,“ tak zní oficiální pozvánka na zahajovací koncert.

Anketa

Vadí vám, že ministryně Schillerová citovala názor občana ve znění ,,je to opoziční a senátorská špína"?

6%
94%
hlasovalo: 9913 lidí
A na jaké občerstvení placené z kapes koncesionářů se mohli účastníci těšit? Jako welcome drink se podávalo bio vegan prosecco, jemně perlivá nebo neperlivá voda s čerstvou mátou a citrusovými plody nebo domácí višňová limonáda. Jako malé občerstvení na bistro stolcích byly grissiny s parmskou šunkou, marinované olivy v bylinkové tapenádě a sýrové pečivo. Také se podávaly různé druhy kanapek. Například cherry rajčátko s mozzarelou a čerstvou bazalkou, kanapka s pěnou z kachních jater a plátkem pomeranče nebo s uzeným norským lososem a snítkou kopru.

Poté se podávaly teplé kanapky, kde si hosté mohli vybrat mezi telecími mini řízečky s lehkým bramborovým salátkem, krevetovým minišpízkem restovaným v olivovém oleji a chilli papričkách nebo francouzským quichem s modrým sýrem. Kdo nechtěl teplé občerstvení, mohl si nabídnout chlebíčky. S pečeným vepřovým karé a BBQ dipem, s variací sýrů a modrým hroznovým vínem nebo například chlebíček s anglickým roastbeafem a dijonským dipem. Pokud přišla chuť na něco sladkého, byl zde výběr čokoládových a ovocných minidezertů, špízky z tropického a evropského ovoce nebo také výběr makronek.

Společnost počítala s tím, že občerstvení na jednu osobu vyjde na 547 korun. Celkem jí tedy bylo za občerstvení na této akci vyplaceno 328 200 korun.

Český rozhlas během jednoho týdne uspořádal dvě slavnostní akce, za které ve výsledku zaplatil téměř 530 tisíc korun. Připomeňme si, že slavnostní otevření kavárny ČRo stálo 95 tisíc korun za obsluhu a catering pro 250 pozvaných osob a dalších sto tisíc zaplatil Český rozhlas za vystoupení Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers.

ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…