Martin Fendrych má velikou radost

30.03.2015 13:42

Komentátor Martin Fendrych vyjadřuje na serveru Aktuálně svůj názor na průjezd konvoje a jeho uvítání českými občany. Fendrych má radost z toho, že „Česko obstálo“ v demokracii. Prý většina obyvatel dala najevo, že tu chce demokracii. Podle Fendrycha je také dokázáno, že „Kremlu u nás fandí jen málo lidí“.

Martin Fendrych má velikou radost
Foto: David Daniel
Popisek: Konvoj americké armády míří do Vyškova

Dle Fendrycha americký vojenský konvoj, který vyjel z Pobaltí a má namířeno zpět na svou základnu přes Českou republiku do Německa, byl „zdrcující většinou“ vítán, jen „málokým odmítán“. Podle Fendrycha jsme tak ukázali světu naši demokracii, jelikož tu bylo prý i minimum lidí, kteří s průjezdem nesouhlasili, ale mohli svůj názor veřejně projevit.

Fendrych ve svém článku zdůrazňuje, že proběhl důležitý průzkum agentury STEM/MARK, který prokázal, že v Česku je 82 procent lidí, kterým průjezd amerického vojenského konvoje nevadí. Fendrych však podotkl, že dle průzkumu žije v ČR i 16 procent lidí, kteří s průjezdem konvoje nesouhlasí, dle Fendrycha však jde jen o voliče KSČM.

Celý článek zde

„Čtyři pětiny, zdá se, chápou, že jsme členskou zemí NATO a že je normální, když se u nás pohybují spojenci,“ píše Fendrych s tím, že průjezd konvoje je nejen normální, ale že to je i „potřebné“. Dle něj ti, kteří s průjezdem konvoje nesouhlasí, jsou jen komunisté, kteří se prý „nikdy s dnešním režimem, demokracií, nesmířili“.

Fendrych nesouhlasí s nedávným projevem prezidenta Miloše Zemana, který prohlásil, že bojuje stejně proti „antiamerickým bláznům“ jako proti „antiruským bláznům.“ Fendrych toto však zásadně odsuzuje, protože dle něj se Zeman dopustil chyby, protože svým projevem prý srovnal příznivce „autoritářského režimu“ Vladimira Putina s příznivci průjezdu amerického vojenského konvoje. Zdůraznil tak, že NATO je odlišné od Ruska. „Země NATO představují demokracii,“ napsal Fendrych.   

Martin Fendrych se podivuje nad Zemanovým prohlášením při návštěvě Libereckého kraje, kdy řekl, že průjezd je normální, jelikož prý minulý rok projelo republikou jedenáct podobných konvojů. „To je z úst tohoto kremlofila překvapivé,“ napsal Fendrych. Dle něj to Zeman řekl záměrně, jelikož chápe, že většině lidí průjezd amerického vojenského konvoje nevadí a jen prý nechtěl jít proti většině.

Premiér Sobotka prý prohlásil, že Rusko porušilo mezinárodní právo a přisvojilo si část území, průjezd konvoje je prý jen vyjádřením spojenecké solidarity, píše se v článku. Podle Fendrycha vyhrálo Sobotkovo křídlo na volebním sjezdu ČSSD díky současné situaci na Ukrajině, proto prý prohrálo „zemanovsko-putinovské křídlo v ČSSD“.  

Podle Fendrycha je dobře, že v těchto dnech dochází k průjezdu amerického vojenského konvoje, protože se prý jasně ukázalo, že v České republice je drtivá většina pro, a jen malá část je prý proti demokracii. Ukázalo se podle Fendrycha i to, že „protizápadní“, „protidemokratická,“ a ruská propaganda je lživá, jelikož se snažila vyvolat zkreslený dojem, že u nás „většina občanů stojí při Kremlu a proti Bruselu, proti NATO, proti spojencům, tedy proti demokracii,“ napsal Fendrych.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…