Martin Fendrych vysvětlil, proč by byl ideálním prezidentem generál Pavel. Dovede zabít rukou a ví, že Rusko je horší, než migrace

08.10.2019 20:51

Komentátor serveru Aktuálně.cz dal za pravdu prezidentovi České republiky Miloši Zemanovi. Skutečně. Stejně jako prezident si i Fendrych myslí, že nastal čas na hledání Zemanova nástupce v úřadě. Sám Zeman řekl, že by volil dnešního premiéra Andreje Babiše, pokud by kandidoval. Fendrych však zalovil ve zcela jiných kandidátských vodách. Hledal Zemanův přesný protiklad. A našel ho.

Martin Fendrych vysvětlil, proč by byl ideálním prezidentem generál Pavel. Dovede zabít rukou a ví, že Rusko je horší, než migrace
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

Martin Fendrych oznámil, že našel ideálního kandidáta na prezidenta pro ty občany, kteří by si přáli, aby se prezidentem České republiky stal někdo, kdo se nebude chovat obdobně jako Zeman.

Zeman je pro Čínu ideální otvírač branky do EU, uvaděč a šatnář, pro Rusy pak aktivní podporovatel jejich hybridní války vedené proti Česku a EU, rafinované, krajně nebezpečné,“ popsal současného prezidenta Fendrych.

Ideálním kandidátem by podle komentátora mohl být bývalý předseda Vojenského výboru NATO generál Petr Pavel.

Pavel mu imponuje třeba tím, že je to ranař, který zvládne zabít rukou. „Nabízí se velmi výrazná a mimořádně úspěšná postava, generál Petr Pavel. Člověk s příběhem v Česku dost neobvyklým, bývalý komunista, výsadkář, vyznamenaný hrdina, který prošel ostrými boji, jeho jednotka v roce 1993 zachránila odříznuté francouzské vojáky, kteří uvízli ve válečné zóně mezi Srby a Chorvaty. Pavel je taky bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR a v letech 2015 až 2018 nejvyšší vojenský představitel NATO, dvojka Aliance, předseda vojenského výboru NATO, kam byl zvolen v tajné volbě,“ napsal komentátor.

Svou životní dráhou po roce 1989 bývalý komunista Pavel pochopil, jaké možnosti nabízí svoboda, a čestně chytil příležitost, která se mu nabízela tzv. za pačesy.

„Zeman Pavla evidentně nechce. A není divu, Pavel veřejně, opakovaně mluví o tom, že pro nás dnes putinovské Rusko znamená větší hrozbu než terorismus či migrace. Pavel by nestavěl zátarasy okolo Hradu, posiloval by naše západní spojenectví, to víme s vysokou mírou pravděpodobnosti,“ doplnil.

Svou úvahu uzavřel konstatováním, že generál Pavel je mužem v kondici, čímž se významně odlišuje od dnešního prezidenta, a protože v českých a moravských městech debatuje s občany, mohl by být zvolen. Jen se podle Fendrycha musí rozhodnout, zda je ochoten do toho jít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…