Martin Komárek o politice: Je to taková swingers párty, sex každého s každým

11.10.2016 22:53

Lídr ČSSD v Plzeňském kraji Josef Bernard, místopředseda ODS Martin Kupka a poslanec Babišova hnutí ANO se střetli v úterních Událostech, komentářích. Komárek znovu hájil svého stranického šéfa Andreje Babiše a obrazně řečeno dštil oheň a síru na politiky, kteří v krajích utvářejí koalice bez hnutí ANO. Oponenti to Komárkovi vrátili i s úroky.

Martin Komárek o politice: Je to taková swingers párty, sex každého s každým
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

„Je to taková swingers párty, sex každý s každým. To je snaha zachovat si své prebendy. ČSSD přišla o spoustu peněz a nečekala to a má potřebu upíchnout někam své dosavadní politiky,“ rozjel se zvesela poslanec Babišova hnutí Martin Komárek, když popisoval, jak vypadá vyjednávání o koalicích v krajích.

Své politické kolegy tímto tvrzením značně pobouřil. Komárek tím prý popírá smysl pozitivní politiky. Bernard doplnil, že ČSSD popřála vítězi krajských voleb v Plzni a nechala dva dny na vyjednávání právě Babišovu hnutí. Jenže se ukázalo, že ANO nedokáže najít partnery. Ta nejistota ze všech stran byla zřejmá. „Vždyť ty jejich kandidáty nikdo nezná. Já jsem v předvolební kampani viděl akorát pana Babiše,“ upozornil Bernard. Nemluvě o tom, že se v celé řadě krajských měst ukázalo, že hnutí ANO nezvládá koalici udržet. „V Praze se prakticky rok nevládlo, připomněl Bernard s odkazem na dosavadní primátorku za Babišovo hnutí Adrianu Krnáčovou.

A Komárek se neudržel. „Takhle, já řeknu jinou věc. Když jdu do televize, moje žena mi říká, abych si zachoval klid a zůstal nad věcí, ale když tady poslouchám pana Bernarda, tak říkám, že je to strašně těžký. Poslouchat takovýhle zhovadilosti,“ rozčílil se Komárek. „A je to strašně dlouhý,“ usadil ho moderátor David Borek. Komárek se však nedal. Ptal se, jak někdo může mluvit o politické nezkušenosti hnutí ANO, když v České republice hnutí ANO vyhrává prakticky všechny volby, které může.

Bernard necítil potřebu na Martina Komárka reagovat. „Ze strany pana Komárka to byly jen samé invektivy, já jsem předkládal věcné argumenty,“ poznamenal pouze. A Kupka dal sociálnímu demokratovi za pravdu. Místo takovýchto útoků musí podle místopředsedy ODS hledat stabilní koaliční partnery, s nimiž bude možné řešit problémy, které jednotlivé kraje trápí.

Komárek si však trval na svém. Dosavadní političtí matadoři obcházejí vítězné hnutí ANO, protože chtějí utajit své možné zločiny z minulosti nebo proto, že si chtějí zachovat přístup k penězům. V tu chvíli se ozval Bernard. „Já asi tady musím počítat do deseti, abych to rozdýchal.“ Kupka zašel ještě o krok dál. „Staré přísloví říká: podle sebe soudím tebe,“ prohlásil místopředseda ODS a významně při tom hleděl na Komárka. A pokud ve studiu přítomný bývalý novinář skutečně šel do politiky kvůli prebendám, tak by měl z politiky raději co nejdříve odejít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…