Martin Konvička by mohl přijít o místo na univerzitě

29.01.2015 10:02

Protiislámský aktivista Martin Konvička se rozhodně nesetkal s pochopením na Jihočeské univerzitě, kde působí. Její vedení se od činnosti „amatérského deislamizátora“, jak se Konvička označuje, distancovalo. Podle idnes.cz předsedkyně etické komise univerzity uvedla, že pokud nezmění způsob svého vyjadřování o islámu, měla by přírodovědecká fakulta zvážit jeho další zaměstnávání.

Martin Konvička by mohl přijít o místo na univerzitě
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Martin Konvička z iniciativy Islám v ČR nechceme v pořadu Hyde park

Přírodovědec Martin Konvička, je svými kolegy z akademické půdy kritizován za způsob, jakým vede svůj boj proti údajné islamizaci Česka. Mimo jiné založil sdružení Islám v ČR nechceme. Aktivista přednáší na Jihočeské univerzitě a škola se v minulých dnech zcela distancovala od jeho aktivit.

„Jihočeská univerzita se prostřednictvím některých svých představitelů v minulosti opakovaně ohrazovala proti formě, jakou doc. Konvička prezentuje své názory navenek, nikoliv proti samotnému obsahu těchto názorů, které jsou výrazem osobního přesvědčení doc. Konvičky,“ stojí ve vyjádření univerzity.

Pokud Martin Konvička nezmění způsob svého vyjadřování o islámu, má podle předsedkyně etické komise Jihočeské univerzity Hany Šantrůčkové přírodovědecká fakulta zvážit jeho další zaměstnávání.

Akademik by měl jít příkladem...

Škola se podle idnes.cz nechce dále ke Konvičkovi vracet, ale předsedkyně etické komise univerzity Šantrůčková uvedla, že by se akademik měl vzhledem ke svému postavení chovat kultivovaně. „Myslím si, že jako veřejně činná osoba, stejně jako třeba politici, je vázaný tím, že jeho chování ovlivňuje širokou veřejnost. Zvláště když se k tomu svému akademickému stupni hlásí. Pokud jste v takové pozici, tak na sebe berete zodpovědnost, že jste příkladem ostatním, a nechováte se jako hulvát,“ uvedla již dříve ke způsobu, jaký pro svůj boj s islámem Konvička zvolil.

   

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…