Marvanová hájí Pospíšila v kauze Vidnava: Škoda prý státu nevznikla

17.07.2012 17:08

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil byl svědčit v souvislosti s kauzou kolem detenčního ústavu ve Vidnavě. Zastupovala ho Hana Marvanová, podle níž kvůli koupi údajně předražené budovy nevznikla státu škoda.

Marvanová hájí Pospíšila v kauze Vidnava: Škoda prý státu nevznikla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

„Pan doktor Pospíšil mě požádal o právní zastoupení,“ vysvětlovala v ČT právnička Hana Marvanová. Zároveň popsala, co vše Jiří Pospíšil u soudu vypovídal.

Ohledně církevní budovy ve Vidnavě, kde má vzniknout ústav detence pro nebezpečné zločince, totiž panuje několik sporů. Policie totiž tvrdí, že ji ministerstvo spravedlnosti před čtyřmi roky koupilo příliš draze. „Tu budovu nekupovalo ministerstvo, ale kupovala ji vězeňská služba,“ odmítla tuto verzi Marvanová.

Nákup budovy byl navíc domluven ještě před tím, než se Pospíšil stal ministrem. Tím spíše popřela jakoukoliv spojitost s ním. Souhlas ke koupi prý potvrdilo i ministerstvo financí.

Další věc, která popírá údajné předražení, je podle Marvanové i posudek. „Cena, za kterou ten objekt vězeňská služba koupila, byla o nějakou částku nižší, než byla podle znaleckého posudku,“ uvedla právnička. „Klíčové je tady, zdali státu vznikla škoda,“ míní. Podle ní ale ani vzniknout nemohla, už podle posudku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…