Máš u mě jednu přes drž*u. Napadený štáb Novy odjel a pravá válka začala

01.02.2021 14:34

Se zlou se potázal reportér TV Nova Petr Brzek, když chtěl v Čenkovicích točit o vleku, který i přes zákaz jel dál. Provozovatel ho vzal a odvlekl pryč. TV Nova už poskytla vyjádření, Libor Černý, provozovatel skiareálu také. „Přátelé, za půl roku máme volby, takže máme šanci těm lidem, kteří do nás zanesli strach, to prostě spočítat,“ říká. A na sítích se pak lidé rozpovídali o tom, co je reportér TV Nova zač. „Brzek má u mě pořád schovanou jednu přes držku... je to ubožák a neschopný primitiv!“ pravila žena, u které Brzek také „lovil senzace“. Ale i Černému lidé vzkázali něco nepěkného.

Máš u mě jednu přes drž*u. Napadený štáb Novy odjel a pravá válka začala
Foto: Repro TV Nova
Popisek: Provozovatel skiareálu, který vyhodil reportéra TV Nova

Od soboty už nesmějí vleky a lanovky přepravovat ani pěší turisty, čímž chce vláda zřejmě snížit mobilitu běžkařů a lyžařů. Ale jak napsal Jaroslav Hašek ve Švejkovi, nesmí se to, ale může. Jak zjistil štáb TV Nova a reportér Petr Brzek. Co následovalo, je divákům TV Nova známo. „I přes zákaz spustili ve skiareálu v Čenkovicích na Orlickoústecku v sobotu lyžařský vlek. Kolem jel štáb TV Nova, který se chtěl jít zeptat provozovatele, jak je možné, že přes vládní opatření jezdí. Otázku se ale nepodařilo ani položit. Reportéra s kameramanem totiž začala obsluha vleku okamžitě fyzicky napadat,“ popisuje televize událost.

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí
Spolu s tím zveřejnila i celé video z incidentu. „Nic tady nenatáčej,“ rozkazuje už na začátku provozovatel areálu Libor Černý. „Jste normální?“ reaguje Brzek a argumentuje, že je na veřejném prostranství. To ale Černého nezajímalo. „My si tykáme?“ ozval se reportér, což vlekař potvrdil. „My se známe, já jsem tě tady vozil, vole, když jsi tady jezdil jako lyžařskej inspektor,“ tvrdil, ale Brzek popíral, že to byl on. Ale nakonec přiznal, že inspektorem byl. A provozovatel pohrozil, že jestli bude kameraman točit, tak mu rozšlape kameru. Na což štáb řekl, že točit bude, a vyzval Černého, ať zavolá policii.

Ten měl jiné řešení. Vypnul motor rolby, který zatím běžel, a vyrazil proti Brzkovi, a jak se lidově říká, chytil ho za flígr. „Natočíš tady jeden skeč, vole...,“ varoval ho. A kameraman mu také vadil. „Tome, sejmi ho, toho kameramana,“ zavolal na svého známého. Ten polopaticky štábu vysvětlil, že jsou na soukromém pozemku, a když natočí reportáž, tak areál zavřou, což vlekař ilustroval hláškou: „Co tady budeš dělat senzace, vole? Ty nám tady děláš jenom samý problémy.“ „Táhněte,“ vzkázala pak jedna lyžařka.

Repro TV Nova

Před přesilou lidí, kteří si zjevně přítomnost štábu TV Nova nepřáli, Brzek a kameraman ustupovali. „To si děláte srandu?“ ptal se Brzek, ale přesila místních si ji zcela zjevně nedělala, a tak se štáb dozvěděl, že je na místě nikdo nechce, a zřejmě spoustu jiných věcí, které ale zakrylo pípání. Štáb tak byl vytlačen asi 50 metrů od vleku. „Nechceme bejt v televizi. Vy jste akorát honiči senzací, nic jinačího a strašíte lidi,“ vysvětlil Brzkovi zmíněný „Tom“. „Běžnejm lidem nepomůžete,“ přidala se žena. A o tom, že by reportéři TV Nova ukazovali situaci takovou, jaká je, nechtěli lyžaři ani slyšet. „Jakej ukazujete svět? Celýho půl roku ukazujete samý ‚umíráme, chcípáme‘. Chcípá někdo? Měl jsem kdysi k novinářům respekt. Od té doby, co začala korona, novináře nenávidím,“ vyjádřil se muž mimo kameru.

Repro TV Nova

„Tom“ pak štábu nakázal, ať jdou pryč, že lidé nechtějí, aby byli ve zprávách, a přítomná žena to doplnila, že mají všichni s TV Nova špatné zkušenosti. „Udělejte reportáž o udávání, a ne o tom, že si lidi zalyžujou,“ doporučil Brzkovi a kameramanovi muž, který nenávidí novináře.

Repro TV Nova

Kameraman stále točil, což nebylo jednomu muži po vůli, a zřejmě se sápal po kameře. „To je soukromá věc,“ bránil se. „Tak já ti soukromě dám přes držku,“ odpověděl muž. „Tak já zavolám policii.“ „Zavolej,“ pokračovala výměna názorů. Žena zatím Brzkovi vysvětlovala, že lidé mají s Novou špatné zkušenosti. „Neobhájíte to,“ prohlásila, ale Brzek si trval na tom, že se ani hájit nemusí. „Vy se tady považujete za slušné lidi a napadnete lidi. Přišli jsme slušně za váma a máme vás na kameře,“ řekl Brzek, ale jeden z lyžařů mu vysvětlil, že měli přijít bez kamery a zeptat se.

TV Nova tvrdí, že spuštění lyžařského vleku v době zákazu kvůli pandemii koronaviru je věc, která je zaznamenáníhodná, a reportér tudíž na místě pouze vykonával svou práci a byl za to fyzicky napaden lidmi, kteří porušovali platná nařízení. Podle svého vyjádření nepodala žádné trestní oznámení, ovšem i tak se prý incidentem začala zabývat policie.

Skiareál se k celému incidentu také vyjádřil. „Pan redaktor Brzek neoprávněně vnikl na náš soukromý pozemek, ze kterého byl opakovaně vyzván, ať jej opustí. Jelikož tyto výzvy zcela ignoroval, byl z areálu vyhozen. Ačkoliv jsme velmi mírumilovné středisko, nemůžeme stále přihlížet, jak bulvární média, jako je TV Nova, zkreslují pravdu a snaží se v lidech vytvářet strach a bezmoc. Doba není jednoduchá, ale pobyt na čerstvém vzduchu, spojen se sportem, je velmi prospěšný. Nenechme si už i takové maličkosti vzít,“ vyzývá skiareál.

„S panem reportérem Brzkem mám takové zkušenosti, že před osmi lety jako lyžařský inspektor o mně natočil tak tendenční reportáž, že jsem s ním absolutně nechtěl točit další věci. Několikrát jsem ho vyzval, že stojí na soukromém pozemku a že si nepřeji, aby tam točil,“ řekl provozovatel, který vzal reportéra za flígr.

Dodal, že na svahu jezdily děti, které teď místo lyžování „v panelácích mastěj prstama po iPadech“. „Přátelé, za půl roku máme volby, takže máme šanci těm lidem, kteří do nás zanesli strach, to prostě spočítat,“ připomenul.

TV Nova reportáž, o které dotyčný mluví, našla. Brzek v ní skutečně dělá inspektora a Libor Černý v ní mluví o své zahojené noze a léčivém pramenu. Areál dostal jen stříbro, protože v něm nebyla černá sjezdovka. Není jasné, co má být na reportáži tendenční.

Reakcí na video skiareálu bylo požehnaně a nemálo z nich stejně vyhrocených jako konfrontace u vleku. „Tleskám lidem, kteří pomáhají vyhnat ty televizní šmejdy. To oni šíří strach a nenávist. Jeden člověk nic nezmůže, ale když se semkneme,“ tvrdil Petr Hyhlík. „Měli bychom se jako národ semknout a místo toho jsou tu závistiví bonzáci. Taky už toho mám plný zuby. Je to tu postavený na hlavu,“ fandila provozovatelům skiareálu Eva Hyková.

Karolína Vilkusová Bašusová se svěřila s vlastním příběhem o Petru Brzkovi: „S hyenou Brzkem máme velmi osobní zkušenost, kdy nám při zásahu záchranářů na našem pozemku na pozemek vešel neoprávněně, na výzvy, aby odešli, nereagoval, naopak byl arogantní a sprostý, jednalo se o zasypanou osobu ve výkopu, jeho kameraman pak po zásahu zachráněnému strkal kameru do ksichtu a mě, v té době v devátém měsíci těhotenství, urážel a pomlouval...,“ doplnila: „Byla jsem v šoku a vyděšená, pro něj jsem byla blbá hysterka.“

„Brzek má u mě pořád schovanou jednu přes držku... je to ubožák a neschopný primitiv!“ vzkázala.

Dotyčná nebyla zdaleka sama. Jura Vahala děkoval provozovateli, že má areál otevřený, a na adresu Petra Brzka prohodil: „Panu reportérovi a jemu podobným patří nakopat zepředu do prdele.“

Ale byly i opačné reakce. „Jste prostě nýmandi, kteří porušují nařízení vlády! To je celé. Máte mít zavřeno. Jiní to také respektují, tak vy nejste výjimka. Viděl jsem nesestříhaný záznam a jako dobytek jste se chovali vy, a ne reportéři!“ tvrdil Tomáš Hájek.

„Malý nízký český národ, jenž má ve středobodu zájmu pivo z hospod a lyžování z kopce, se projevil ústy provozovatele vleku a lyžařů slovníkem čtvrté cenové skupiny. Umírající a trpící lidé, které zasáhl infekt, nikoho nezajímají. Nikoho z vás nezajímají přeplněné špitály a lidi padající na hubu. Styďte se!“ vzkazoval Michal Petrášek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…