Máte důkazy o manipulování voleb v Bělorusku? udeřila veřejnost na Zdechovského. A ten spustil...

24.08.2020 17:38

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil k situaci v Bělorusku. Mimo jiné hovořil o možné manipulaci. Ptali se jej čtenáři na jeho osobním profilu.

Máte důkazy o manipulování voleb v Bělorusku? udeřila veřejnost na Zdechovského. A ten spustil...
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

"Zástupci Evropské unie se vyjadřují o manipulaci voleb v Bělorusku. Mohu vědět čím, jak a kým byly tyto volby zmanipulované?" zeptal se jeden ze čtenářů. 

"Vyskytla se řada případů, kdy došlo ze strany volebních komisí k ovlivňování výsledků ve prospěch současného prezidenta Lukašenka. Problémem byla absence kontroly nad sčítáním hlasů. Opozice nemohla mít své zástupce ve volebních komisích a u voleb nebyli ani mezinárodní pozorovatelé. To samozřejmě umožňovalo manipulaci s hlasy," poznamenal Zdechovský a poukázal na některé články českých médií o samotné manipulaci hlasů i o jiných výsledcích, než byly ty oficiální.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

"Neměla by si EU nejdříve zamést před vlastním prahem (Španělsko, Francie) a pak teprve strkat nos k sousedům?" ptal se další ze čtenářů.

"Státy EU mají na rozdíl od Běloruska opravné prostředky např. v případech, kdy dojde k porušení lidských práv. V Bělorusku to ale neplatí a falšování výsledků voleb, k němuž prokazatelně došlo, dělá zvolení Alexandra Lukašenka prezidentem nelegitimním. Proto k němu nelze mlčet a nečinně přihlížet," odvětil Zdechovský.

Odpovědi europoslance Zdechovského najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…