Matějové Stropnický a Hollan si chtěli spolu sednout do hospody. Jenže ostatní návštěvníci dali najevo, co si o nich myslí

02.09.2016 10:39

O svém včerejším setkání s předsedou Strany zelených Matějem Stropnickým poreferoval na svém facebookovém profilu Matěj Hollan z hnutí Žít Brno. Kromě těchto dvou pánů se v hospodě sešli i s místopředsedou Strany zelených Michalem Bergem.

Matějové Stropnický a Hollan si chtěli spolu sednout do hospody. Jenže ostatní návštěvníci dali najevo, co si o nich myslí
Foto: David Daniel
Popisek: Bývalý náměstek brněnského primátora Matěj Hollan

„V osm večer jsme chtěli zajít na pivo, na ‚zahrádku‘ k Poutníkovi, což je hospoda, kterou mám opravdu rád a jsem tam dle vlastního krýglu ‚štamgastem‘. Musel jsem ještě vyřídit nějaké telefony, tak jsem tam došel s mírným zpožděním, a vidím, že kolegové mizí pryč,“ popisuje Hollan. Důvodem prý bylo to, že na Matěje Stropnického zde verbálně, ale důrazně a s výhrůžkami útočili nějací borci. „Že on rozhodně do této hospody nesmí. Bylo to velmi nepříjemné, ne jen hospodské tlachání,“ poznamenal Hollan.

„Kamarádi tedy odešli a já tam zůstal ještě chvíli, protože jsem musel jsem ještě zase cosi telefonicky vyřizovat. Volám tedy a najedou ke mně přistoupili velice důrazně dva štamgasti, se kterými se znám od vidění mnoho let, kdy se U Poutníka potkáváme. ‚Vypadni, nebo ti rozbijeme hubu... Dopiješ to pivo a vypadneš pryč, do týhle hospody už nepáchneš, tady pro tebe není místo... Stropnickýho sem tahat nebudeš... Refugees NOT welcome!!!‘,“ hulákali na něj muži. Jak Hollan uvádí, protože oba muže zná dlouho, snažil se diskutovat. Je podle něj totiž nemyslitelné, aby jeden štamgast vyhazoval druhého, navíc kvůli postoji k uprchlíkům.

„Protistrana ale začínala být značně agresivní a vzhledem k nabušenosti jednoho z nich, který vypadal, že mi v příštích okamžicích rozbije hlavu, nemělo smysl pokoušet se o diskuzi,“ tvrdí Hollan a odhaluje i identitu hlavní nabušené korby, jak píše. „Byl to profesionální advokát trestního práva. Byl to obhájce Dahlgrena Richard Špíšek, se kterým jsem se nedávno bavil o tom, jak je hrozné, že lidé i blízké okolí na něj nadávají, že Dahlgrena hájí, a uplatňují tu zvrácenou logiku, že advokát obžalovaného je taky vlastně tak trochu vrah,“ zmiňuje Hollan. Dodává, že jeho včerejší chování mu přijde i proto děsivé. „Aby mně a mým kolegům v osum večer na veřejně přístupné hospodské zahrádce, kam vždy chodili lidé různých politických názorů, vyhrožoval násilím za postoj k uprchlíkům a Matěje Stropnického, trestní advokát, to je prostě za hranou,“ zmínil se slovy, že šlo o velmi nepříjemné vyhrožování násilí lidem, co přišli po práci na pivo. 

Ovčáček se Zemanem podle něj vykládají o fašizaci pražské kavárny, kdežto on se svými kolegy zažil včera na vlastní kůži fašizaci brněnské hospody – kvůli humanistickému postoji k lidem v nouzi. „Já se ale zastrašit nenechám a budu právo na život hájit navzdory advokátovi, který mi vyhrožuje rozbitím huby za odlišný politický postoj,“ uzavřel.

Celý příspěvek Matěje Hollana:

Včera se mi stala taková zvláštní věc. Měli jsme jako Žít Brno setkání s předsedou Strany Zelených, Matějem Stropnickým, a jejich místopředsedou, Michalem Bergem. Poté, v osum večer, jsme chtěli zajít na pivo, na "zahrádku" k Poutníkovi, což je hospoda, kterou mám opravdu rád a jsem tam dle vlastního krýglu "štamgastem". Musel jsem ještě vyřídit nějaké telefony, tak jsem tam došel s mírným zpožděním a vidím, že kolegové mizí pryč. S velmi zvláštním důvodem - na Matěje, předsedu parlamentní strany, tam začali verbálně, avšak důrazně a s výhružkama násilí útočit nějací borci, že on rozhodně do této hospody nesmí. Bylo to velmi nepříjemné, ne jen hospodské tlachání.

Kamarádi tedy odešli a já tam zůstal ještě chvíli, protože jsem musel jsem ještě zase cosi telefonicky vyřizovat. Volám tedy a najedou ke mně přistoupili velice důrazně dva štamgasti, se kterými se znám od vidění mnoho let, kdy se U Poutníka potkáváme. "Vypadni, nebo ti rozbijeme hubu... Dopiješ to pivo a vypadneš pryč, do týhle hospody už nepáchneš, tady pro tebe není místo... Stropnickýho sem tahat nebudeš... Refugees NOT welcome!!!" Protože borce znám dlouho, pokoušel jsem se s nima diskutovat. Aby jeden štamgast vyhazoval druhého, navíc kvůli postoji k uprchlíkům, když je nechce všechny postřílet a nechat utopit ve vodě, je absurdní. Protistrana ale začínala být značně agresivní a vzhledem k nabušenosti jednoho z nich, který vypadal, že mi v příštích okamžicích rozbije hlavu, nemělo smysl pokoušet se o diskuzi.

To ale není všechno. Ta hlavní nabušená korba nebyl nějaký anonymní týpek odvedle. Byl to profesionální advokát trestního práva. Byl to obhájce Dahlgrena, Richard Špíšek, se kterým jsem se nedávno bavil o tom, jak je hrozné, že lidé i blízké okolí na něj nadávají, že Dahlgrena hájí a uplatňují tu zvrácenou logiku, že advokát obžalovaného je taky vlastně tak trochu vrah
... Jeho včerejší chování v brzkém večeru mi přijde i proto děsivé a proto to zveřejňuji. Aby mně a mým kolegům v osum večer na veřejně přístupné hospodské zahrádce, kam vždy chodili lidé různých politických názorů, vyhrožoval násilím za postoj k uprchlíkům a Matěje Stropnického, trestní advokát, to je prostě za hranou.

Zažil jsem stovky hospodských politických diskuzí a toto nebyla jedna z nich. Toto bylo velmi nepříjemné vyhrožování násilím lidem, co přišli po práci na pivo. Ovčáček se Zemanem vykládají o fašizaci pražské kavárny. Já se svými kolegy jsem včera zažil na vlastní kůži fašizaci brněnské hospody, kvůli humanistickému postoji k lidem v nouzi. Já se ale zastrašit nenechám a budu právo na život hájit navzdory advokátovi, který mi vyhrožuje rozbitím huby za odlišný politický postoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…