Medaile pro Erika Besta: Vyjádřila se Nora Fridrichová

24.10.2018 13:44

Mezi těmi, kdo mají 28. října na Hradě převzít ocenění z rukou prezidenta republiky Miloše Zemana, má být údajně i český novinář amerického původu Erik Best. Tato zpráva dnes koluje českým internetem jako blesk. Reakce jsou rozličné. Někteří Bestovo vyznamenání kvitují, jiní se jím baví, další zase rozčiluje. Vyjádřila se i redaktorka České televize.

Medaile pro Erika Besta: Vyjádřila se Nora Fridrichová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl přispěchal s gratulací svému kolegovi.

Informaci o vyznamenání pro Erika Besta přinesl také nově vzniknuvší Deník N.

Na to zareagovala novinářka Nora Fridrichová z pořadu 168 hodin vysílaného Českou televizí. „Símvás, moh byste mě někdo štípnout, už bych se ráda probudila, díky,“ napsala pod příspěvek na facebookové stránce Deníku N.

Nora Fridrichová ovšem nezůstala jen u tohoto komentáře, na svém vlastním facebookovém profilu se podělila se čtenáři o svou čerstvou osobní zkušenost s Erikem Bestem. „Přihodila bych ještě někoho ze Sputniku. Btw, Erikovi jsme před 2 týdny volali kvůli reportáži s dotazem, proč šířil proruské lži o Novičoku. Zavěsil se slovy, že je to od nás ‚past‘,“ prozradila na adresu svého kolegy.

O chystaném vyznamenání Besta informuje i zpravodajský portál Forum24. Ten zprávu opatřil titulkem „Zeman vyznamená Erika Besta. Američana s ruskými názory“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…