Mediální propaganda slouží k oblbování střední třídy, udeřil Bašta

28.05.2017 8:37

Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta má za to, že na Západě se dnes projevují dva trendy. Na jedné straně cítí k sobě navzájem globální hráči a oligarchové bezpříkladnou solidaritu. Současně tito hráči ničí střední třídu, kterou ovšem s pomocí mediální propagandy udržují v klidu, aby se nechala dál odírat.

Mediální propaganda slouží k oblbování střední třídy, udeřil Bašta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Jaroslav Bašta se v komentáři pro server První zprávy.cz diví, jak může být na Západě stále takový klid, když lidé vidí, jak bohatí lidé stále bohatnou a chudí lidé stále více chudnou. Chudne i střední třída, která vybudovala demokracii západního typu. Tu dnes ale nahrazuje nadvláda oligarchů.

„Tato oligarchická revoluce je celosvětově na vzestupu ze dvou hlavních příčin – neuvěřitelné solidaritě překonávající všechny rozpory na jedné straně a vypjatému individualismu, pýše a předsudkům na straně druhé. Bezpříkladnou solidaritu vůči sobě navzájem projevují globalisté, oligarchové a superoligarchové, pohádkám o své výjimečnosti uvěřila většina těch, koho systém omezuje, okrádá a deptá, tedy příslušníci střední vrstvy, kteří podlehli nejsilnější zbrani, již mají současné politické a ekonomické elity k dispozici – mediální propagandě. Ta slouží k tomu, aby si lidé neuvědomovali svoje reálné postavení ve společnosti a svůj skutečný zájem,“ míní Bašta.

Celý komentář naleznete zde.

Zmíněná propaganda má podle Bašty několik rovin. Jednou z nich je překrucování reality. Bašta je přesvědčen, že klasická média sice nelžou, ale některá fakta zamlčují. Kromě toho dělají z důležitých událostí banality a z banalit ty nejdůležitější zprávy dne. Vše se odehrává ve snaze zakrýt skutečnost, že jsme se stali kolonií jiných zemí. Podle Bašty jsme kolonií, ze které odcházejí zisky a naši lidé mají minimální platy.

Až si tohle lidé uvědomí a vzepřou se tomu, začne se podle Bašty blýskat na lepší časy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…