Měl tam jet. Neměl. Češi se na Vystrčilově cestě neshodnou

11.09.2020 16:52

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) trvá na tom, že jeho cesta na Tchaj-wan byla úspěšná, protože otevřela velký potenciál. Zdá se však, že Češi se na hodnocení cesty Vystrčila neshodnou. Průzkum ukazuje, že společnost je v hodnocení této cesty rozdělena takřka přesně půl na půl.

Měl tam jet. Neměl. Češi se na Vystrčilově cestě neshodnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Exkluzivní průzkum společnosti Median pro Český rozhlas ukázal, že 45 procent lidí Miloše Vystrčila kritizuje za cestu na Tchaj-wan. Ale 44 procent, tedy jen o jedno procent méně občanů, Vystrčilovu cestu oceňuje. Ostatní lidé neví, na jakou stranu se přiklonit.

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37216 lidí

Negativně hodnotí Vystrčilovo rozhodnutí jet na Tchaj-wan občané starší 60 let. Největšími kritiky Vystrčila jsou voliči ANO a KSČM, případně voliči prezidenta Miloše Zemana. Pozitivně se na cestu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan dívají lidé, kteří v prezidentské volbě dali hlas Jiřímu Drahošovi a lidé, kteří ve sněmovních volbách odevzdávají hlasy nejčastěji pravicové opozici. Dál pak nejčastěji obyvatelé středních Čech a Prahy, s vyšším vzděláním a ve věku 30 až 44 let.

Myslím si, že cesta Miloše Vystrčila byla velmi komunikovaná v masmédiích mezi lidmi, takže tam bych tedy očekával, že ten postoj by měli zaujmout téměř všichni lidé. 11 procent tedy můžou být lidí, kteří se o to společenské dění vědomě nezajímají,“ konstatoval ředitel Medianu Přemysl Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…