Merkelová hlásá světový mír. Od františkánů dostala ocenění

12.05.2018 21:38

Žena usilující o smír a mírové spolužití nejen v Německu, ale i v Evropě, tak vidí svýma očima Angelu Merkelovou členové františkánského řádu, kteří jí za to neváhali dát ocenění. Ta pak v děkovném projevu řekla, že k prosazování míru ve světě je potřeba mnohem většího úsilí, uvedla ČTK.

Merkelová hlásá světový mír. Od františkánů dostala ocenění
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

„Cesta k míru a usmíření je často možná jen díky velkému úsilí a houževnatosti. Jen zřídka leží zcela jasně přímo před námi,“ řekla Merkelová v bazilice svatého Františka ve středoitalském městečku Assisi, kde děkovnou řeč pronesla. V projevu se kriticky zmínila i o rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa jednostranně vypovědět mezinárodní jadernou dohodu s Íránem. Tento krok USA podle německé kancléřky situaci na Blízkém východě jen vyhrotí, informuje ČTK.

Po převzetí ocenění od františkánského řádu pak v proslovu Merkelová vyzdvihla také význam Evropské unie jako mírového projektu. „Když si připomeneme proměnlivé dějiny našeho kontinentu, tak nám musí být jasné, jaké štěstí dnes máme,“ řekla s tím, že pokud se nám nepodaří dát Evropě duši, spiritualitu a význam, pak tuto hru prohrajeme.

Ocenění nazvané Světlo míru převzala od kolumbijského prezidenta Juana Manuela Santose, jenž v roce 2016 dostal za úsilí uzavřít mír s ultralevicovou radikální organizací FARC Nobelovu cenu za mír.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…