Pančovaný alkohol se jednou prodával jako rum, jindy jako vodka či slivovice. Zapříčinila to rozsáhlá odběratelská síť. Každý padělatel z opavské směsi vyráběl jinou lihovinu. Stačilo si akorát vybrat dochucovadlo.
„Na černém trhu si seženu esenci rovnou s návodem, v jakém poměru to má být,“ prozradil Akutálně.cz jeden z padělatelů alkoholu.
Jak mají výrobci jistotu, že se v noci v tiskárnách a sklárnách nevyrábí pro černý trh?
Tak se nebezpečná kořalka dostala nejen do velkých kanystrů, ale i do lahví s kolky. Záleželo jen na tom, zda si zručný padělatel dokáže obstarat vedle esencí také kolky.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: vfe