Mezi Zemanovci na severu Čech se rozhořel boj. Rebelem je Černý

11.06.2012 19:03

Už je jisté, že člen Strany práv občanů Zemanovci (SPOZ) Josef Černý z Ústí nad Labem se rozhodl jít proti vlastní partaji. Tvrdí totiž, že strana porušuje stanovy, a rozhodl se podat žádost na pozastavení její činnosti. Podle vedení strany jde o kverulantství jednoho člověka.

Mezi Zemanovci na severu Čech se rozhořel boj. Rebelem je Černý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář

„Josef Černý napadá vedení strany a obviňuje jej z postupu proti Stanovám. Zarážející ovšem je, že pan Černý zřejmě nemá zájem o diskuzi uvnitř strany a raději celou záležitost medializuje. Dokonce žádá pozastavení činnosti SPOZ u premiéra ČR. Je zjevné, že svoji negativní aktivitou sleduje zájmy jiné, než ty stranické. V lepším případě své osobní, v tom horším zájmy někoho jiného. V obou případech ale poškozuje SPOZ a kazí snahu ostatních členů strany,“ uvedl ve svém vyjádření, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, k aktuálnímu vývoji předseda SPOZ Vratislav Mynář.

Pravdou v tuto chvíli je, že Úřad vlády návrh Josefa Černého na pozastavení činnosti SPOZ skutečně již 1. června obdržel a předal vládě. Nyní leží na stole premiéra Petra Nečase, zatím ale vyřešen nebyl. Pokud by byl však návrh Černého přijat, mohlo by to ohrozit účast Zemanovců v nejbližších podzimních krajských volbách. 

Černé duše?

Důvodem roztrpčenosti Černého jsou prý překotné změny, které v posledních měsících probíhají u severočeských Zemanovců. Loni v létě rezignoval přitom krajský předseda Pavel Jursík a vedením organizace byl pověřen místopředseda Ludvík Filip.

Po loňských sněmovních volbách se vedení SPOZ rozhodlo přeregistrovat členy v některých krajích. „Důvodem nebyly černé duše, vedení jen chtělo mít přehled o členské základně, protože mnoho členů přestalo komunikovat a angažovat se,“ popsal Černý. Jak dodal, zakládali na severu Čech stranu, protože chtěli regionu a zdejším lidem pomoci.

„Jak ale může naše strana hájit práva občanů, což říká ve svém názvu, když porušuje práva vlastních členů?" zlobí se nyní bývalý krajský funkcionář SPOZ Černý. To, že přišel o funkci, přitom pokládají někteří zainteresovaní lid za hlavní důvod jeho současné vzpoury či rebélie.

To však Černý odmítá. Jeho motivací prý byla msta za to, že přišel o post místopředsedy rozhodně není.

„Já už jsem jím jednou byl, takže vím, že je to jenom práce a nic jiného. Roztrpčen jsem z toho, kam strana směřuje, kteří lidé ji vedou, jak dochází k machinacím s lidmi a porušování stanov,“ vysvětluje Černý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…