Mezinárodní útok: Petr Mach před celou Evropou uškodil Andreji Babišovi

28.04.2015 13:41

Europoslanec Petr Mach (Svobodní) podal na jednání Evropského parlamentu pozměňovací návrh na snížení povinného podílu tradičních biopaliv na šest procent. Mach to dnes oznámil na svém facebookovém profilu.

Mezinárodní útok: Petr Mach před celou Evropou uškodil Andreji Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Petr Mach

„Podávám pozměňovací návrh k biopalivům, který by vzal Andreji Babišovi část zisků, které má na úkor občanů,“ napsal na Facebooku Mach. Dle něj biopaliva zdražila potraviny po celém světě a pouze vytvořila oligarchy, kteří na úkor občanů vydělávají peníze.

Podle Macha si Babiš „koupením“ politiků zajistil pro svůj řepkový olej odbyt, který je v souladu se zákonem. Nyní mu tak vydělává peníze. Poté si prý Babiš koupil různá média, včetně největšího deníku, a voliče. Dnes se prý díky svému postu ministra financí snaží prosadit další zvýhodnění pro biopaliva, aby zvýšil odbyt.

Mach prý dnes na zasedání Evropského parlamentu tímto žádal ostatní europoslance, aby hlasovali pro jeho pozměňovací návrh o biopalivech a ukončili tím „tento ostudný byznys“. 

Celá zpráva Petra Macha:

Podávám pozměňovací návrh k biopalivům, který by vzal Andreji Babišovi část zisků, které má na úkor občanů. Jak jsem dnes řekl na plénu Evropského parlamentu, biopaliva jen zdražila potraviny na celém světě a vytvořila mocné oligarchy. Babiš si nejprve koupil politiky, aby mu zákonem zajistili odbyt pro řepkový olej. Pak si koupil televizní a rozhlasovou stanici a největší deník. Nakonec si koupil voliče a stal se místopředsedou vlády, která nyní navrhuje další zvýhodnění pro biopaliva. Proto dnes žádám europoslance, aby tento ostudný byznys ukončili!

Celé znění Machova vystoupení na plénu Evropského parlamentu:

Podal jsem pozměňovací návrh, který má snížit podíl tradičních biopaliv na šest procent. Kdyby to jednací řád umožňoval, navrhl bych kompletní zrušení směrnice o biopalivech. Naši předchůdci vytvořili zrůdný systém, který vede ke zdražování potravin a k hladovění lidí v nejchudších zemích světa. Vytvořili jsme systém, ve kterém bohatne pár oligarchů. Například v ČR si jeden takový oligarcha, pan Babiš, nejprve koupil politiky, aby mu zajistili odbyt pro jeho řepkový olej. Pak si koupil televizní a rozhlasovou stanici. Koupil si největší deníky v zemi a nakonec si koupil voliče. A stal se místopředsedou vlády, která navrhuje další daňové úlevy pro biopaliva. Proto prosím podpořte pozměňovací návrh, který by alespoň snížil podíl tradičních biopaliv na šest procent.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…