Michal Hašek si udělal legraci z Andreje Babiše

19.09.2016 15:00

Některé předvolební výroky hnutí ANO glosoval na svém facebookovém profilu jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Michal Hašek si udělal legraci z Andreje Babiše
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Michal Hašek

Andrej Babiš mimo jiné říká, že posílá krajům nejvíc peněz v historii. „Byl jsem ráno na účtárně krajského úřadu, ale žádné peníze od ANO ani Agrofertu našemu kraji nedorazily. Tak buď se AB sekl a poslal svoje peníze (protože o jiných jako o vlastních mluvit nemůže) jinam, nebo kecá,“ napsal Hašek na sociální síti.

Okomentoval také heslo z předvolebních billboardů, na kterých hnutí ANO, respektive Andrej Babiš říká, že nedovolí hejtmanům prošustrovat už ani korunu. „Jestli řídí MFČR jako firmu, tak v ní má pěkný bordel, protože ze zákona každoročně MFČR kontroluje hospodaření všech krajů a v písemných závěrečných zprávách jsem za roky 2009–2015 (tedy za Kalouska i za Babiše) o ‚prošustrovanývh korunách‘ nic nenašel. Tedy AB buď zpochybňuje práci vlastního ministerstva, nebo stejně jako s předchozím heslem o posílání nejvíce peněz v historii kecá,“ uvedl Hašek.

Babiš a hnutí ANO také říkají, že zajistí spolupráci Jihomoravského kraje a města Brna. „Nevím, jestli AB mluví s vlastním primátorem Vokřálem a lídrem Šimkem, asi mu zapomněli říct, že GP ČR, na které se tak producíroval, může pokračovat jen díky spolupráci kraje a města, a to organizační i finanční. Dále mu kluci asi zatloukli, že tento týden město i kraj schválí memorandum o spolupráci státu (ministerstva kultury), města a kraje na výstavbě Janáčkova kulturního centra, a to včetně finanční participace JMK ve výši 100 mil. Kč. Jde o zcela výjimečnou podporu kraje do stavby, která kompetenčně nepodléhá kraji a její provoz bude zajišťovat organizace města Brna,“ napsal Hašek a dodal: „Jediným vysvětlením představ ‚spolupráce‘ kraje a města podle představ AB, P. Vokřála a B. Šimka je v takovém případě stav, kdy chtějí z magistrátu řídit i kraj a diskusi chtějí po vzoru firmy nahrazovat jednostrannými příkazy. Kluci ale zapomínají, že na rozdíl od Brna ještě Jihomoravský kraj není divize Agrofertu a já i ČSSD uděláme vše proto, aby se jí náš nádherný kraj nestal ani po krajských volbách,“ dodal Hašek.

Celý text příspěvku Michala Haška na jeho facebookovém profilu:

Dobré poledne,vyjádřil jsem se dnes na tiskovce ČSSD k několika tématům :

1) Jihomoravský kraj dodá do krajských nemocnicích ještě letos od 3.října 430 nových nemocničních lůžek. Jde o 1.etapu obměny celkem cca 1000 lůžek, druhá už je zakomponována v návrhu rozpočtu Jmk na rok 2017. Aktuální rozdělení nových lůžek :

Znojmo 125, Vyškov 38, Kyjov 75, Břeclav 100, Ivančice 10, Letovice 25, Tišnov 37, Hustopeče 10 . Věřím,že významné zlepšení péče o pacienty v krajských nemocnicích (bez postele se to neobejde) uvítají pacienti i zdravotnický personál ??

2) zítra od 7 hodin ráno proběhne na hejtmanství v Brně koordinační jednání VŠECH veřejných nemocnic v Jmk(státních,krajských i městských) se zástupci zdravotních pojišťoven na téma sjednání nových DLOUHODOBÝCH smluv (tj.na roky 2017-2021). Jde o naprosto zásadní věc pro budoucnost všech veřejných nemocnic,kraj se ujal role koordinátora a věřím,že budeme příkladem i dalším regionům ČR v komplexním a systémovém přístupu v budování a rozvoji sítě veřejného zdravotnictví ??

3) oglosoval jsem některé předvolební bláboly hnutí ANO z posledních dnů :

- AB říká,že posílá krajům nejvíc peněz v historii. Byl jsem ráno na účtárně Krajského úřadu,ale žádné peníze od ANO ani Agrofertu našemu kraji nedorazily ?? tak buď se AB sekl a poslal svoje peníze (protože o jiných jako o vlastních mluvit nemůže) jinam nebo kecá??

-AB říká,že nedovolí hejtmanům prošustrovat už ani korunu. Jestli řídí MFČR jako firmu,tak v ní má pěkný bordel,protože ze zákona každoročně MFČR kontroluje hospodaření všech krajů a v písemných závěrečných zprávách jsem za roky 2009-2015(tedy za Kalouska i za Babiše) "prošustrovanývh korunách" nic nenašel. Tedy AB buď zpochybňuje práci vlastního ministerstva nebo stejně jako s předchozím heslem o posílání nejvíce peněz v historii kecá ??

-AB a ANO říkají,že zajistí spolupráci Jihomoravského kraje a města Brna. Nevím,jestli AB mluví s vlastním primátorem Vokřálem a lídrem Šimkem, asi mu zapomněli říct,že GP ČR,na které se tak producíroval,může pokračovat jen díky spolupráci kraje a města,a to organizační i finanční. Dále mu kluci asi zatloukli,že tento týden město i kraj schválí memorandum o spolupráci státu(ministerstva kultury),města a kraje na výstavbě Janáčkova kulturního centra a to včetně finanční participace Jmk ve výši 100mil.Kč,jde o zcela výjimečnou podporu kraje do stavby,která kompetenčně nepodléhá kraji a její provoz bude zajišťovat organizace města Brna... Jediným vysvětlením představ "spolupráce" kraje a města podle představ AB,P.Vokřála a B.Šimka je v takovém přípdě stav,kdy chtějí z magistrátu řídit i kraj a diskusi chtějí po vzoru firmy nahrazovat jednostranný mi příkazy. Kluci ale zapomínají,že narozdíl od Brna ještě Jihomoravský kraj není divize Agrofertu a já i ČSSD uděláme vše proto,aby se jí náš nádherný kraj nestal ani po krajských volbách, věřím,že nám v tom Vy voliči pomůžete ????

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…