Migrant z Afriky znásilnil desetiletou holčičku. Ale asi nepůjde do vězení

04.12.2017 8:10

V německém Bielefeldu začal na konci minulého týdne další z desítek soudních procesů s migranty ze „třetích zemí světa“, kteří se značnou měrou podílejí na obtěžování a sexuálním zneužívání.

Migrant z Afriky znásilnil desetiletou holčičku. Ale asi nepůjde do vězení
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Zejména v posledních dvou letech se nestačí německé soudy doslova „otáčet“. Tolik případů znásilnění, za které nesou odpovědnost migranti z Afriky a zemí Blízkého východu, německá justice nepamatuji. Byť vzhledem ke stále se zvyšujícímu podílu obyvatel z odlišných kultur, byl tento trend patrný i před rozhodnutím kancléřka Angely Merkelové otevřít hranice více než milionu migrantů, ke kterému došlo v září 2015.

Právě v těchto dnech začal další z případů, který značně pobouřil německou veřejnost a postavil její nezanedbatelnou část proti liberální přistěhovalecké politice vlády. Případ z uprchlické ubytovny v Herfordu u Bielefeldu je obzvlášť odsouzeníhodný, protože mezi sexuální obtěžovanými a bohužel také znásilněnými figurují také malé dívky. Podle obvinění měl třicetiletý žadatel z Ghany zaútočit hned na několik dívek, z nichž nejmenovanou desetiletou oběť měl také znásilnit.

Anketa

Prospívá politická kariéra Andreje Babiše České republice?

hlasovalo: 9679 lidí

Celý text  v němčině najdete ZDE.

Proces s africkým násilníkem začal minulý týden a mě by skončit v lednu příštího roku. Všechny důkazy hovoří proti obžalovanému, i proto by měl být celý proces poměrně krátký. Přes jasně prokázány trestný čin nemusí pachatel skončit za mřížemi. Jako se tak v případě násilníků z řad migrantů často stává, objevují se signály, že by pachatel nebyl v době spáchání trestného činu příčetný. Vedle jeho advokáta s tímto výkladem souhlasí o obžaloba.

„Obžaloba na základě vyhodnocení všech náležitostí předpokládá, že obviněný v době útoku trpěl schizofrenní paranoiou a není schopen nést za své činy trestně-právní zodpovědnost. Místo věznice by tak měl třicetiletý ghanský násilník skončit v psychiatrické léčebně,“ konstatuje německý server Tag24.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…