Migranti v Německu vybílili ubytovnu a napadli hlídače. Muselo jej osvobozovat třicet policistů

30.09.2016 14:35

Starostu německého města Oersdorf zbili neonacisté jen pár chvil před plánovaným setkáním kvůli novému uprchlickému zařízení. Došlo k tomu takřka současně s nepokoji, které vypukly v berlínském uprchlickém zařízení a během nichž musela zasahovat i policie. Informuje The Daily Mail.

Migranti v Německu vybílili ubytovnu a napadli hlídače. Muselo jej osvobozovat třicet policistů
Foto: Radim Panenka
Popisek: Nápisy na podporu uprchlíků na plotě sídla OSN v New Yorku

Joachim Kebschull (61) je starostou Oersdorfu ve Šlesvicku-Holštýnsku, kde plánoval setkání, na kterém se měla projednat možná výstavba nového uprchlického zařízení.

To se však nelíbilo některým občanům města a Kebschull tak pravidelně dostával výhrůžky smrtí. „Kdo neposlouchá, musí to pocítit“ a „Oersdorf Oersdorfanům“, stálo v jednom z dopisů.

Než však došlo k samotnému setkání, někdo, podle místní policie údajně neonacisté, starostu přepadl a udeřil ho po hlavě kusem dřeva. Ten pak skončil v nemocnici.

Celý text zde

Ve stejnou dobu v Berlíně probíhaly nepokoje v uprchlickém zařízení, během kterých 50 žadatelů o azyl napadlo hlídače centra, rozbilo jeho vybavení a vyrabovalo celou budovu.

Na místo nakonec dorazilo 30 policistů, kteří museli situaci uklidnit a v centru uvězněné hlídače zachránit. Jeden z hlídačů byl převezen do nemocnice s rozbitou hlavou.

Problémy nastaly ve chvíli, kdy hlídači zjistili, že se jim někdo vloupal do pracovny. Rozsvítili světla v celé budově a spustily se nepokoje.

Policisté popisovali, že většina útočníků vypadala jako pod vlivem omamných látek. V současnosti je čeká obvinění z narušování veřejného pořádku, těžkého ublížení na zdraví a škody na majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…