Milion chvilek obsadil hradní nádvoří. Miloše do koše vystřídala výzva od Horáčka

08.01.2023 17:00 | Reportáž

Demokrat na Hrad. Tak se jmenuje akce, kterou svolal spolek Milion chvilek na druhé nádvoří Pražského hradu coby rozlučku s prezidentem Zemanem. Režisér Václav Marhoul Zemana na akci nepřímo označil za „blbce“ a za „hlupáka“. Michal Horáček přišel s výzvou. Došlo i na válku na Ukrajině. Tu je podle Milionu chvilek třeba podporovat i nadále.

Milion chvilek obsadil hradní nádvoří. Miloše do koše vystřídala výzva od Horáčka
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Miloš Zeman v posledním Vánočním poselství

Spolek Milion chvilek pro demokracii uspořádal na druhém nádvoří Pražského hradu rozlučku s prezidentem Milošem Zemanem. Na akci vystoupil režisér Václav Marhoul, písničkář Jaroslav Hutka nebo někdejší neúspěšný kandidát Michal Horáček. Všichni se shodli na tom, že Česko potřebuje prezidenta, který bude ctít ústavu. Marhoul na to konto citoval z knihy Miloše Zemana Jak jsem se mýlil v politice a vyčítal končícímu prezidentovi, že to, co kritizoval na druhých, sám zhusta páchal.

Na akci dorazily stovky lidí.

Marhoul citoval ze Zemanovy knihy pasáž o blbcích. Zeman v ní uvedl, že obecná představa je, že blbec musí vypadat asi jako Pepek Vyskoč ze Švejka. Realita je však podle Zemana jiná.

„A teď pozor, to jsou hodně sebekritická slova,“ spustil Marhoul. „Blbec ale může být i člověk s vysokoškolským diplomem, pokud jeho aspirace jsou podstatně vyšší než jeho schopnosti,“ citoval Marhoul. Účastníky akce rozesmál. Ozval se mohutný potlesk. A Marhoul četl ze Zemanových pamětí dál. „‚Hlupák sám o sobě není nebezpečný. Nebezpečný je pouze ten hlupák, a teď pozor,“ zdůraznil Marhoul, „nebezpečný je pouze ten hlupák, který sám sebe pokládá za génia,“ pokračoval režisér.  

Citace z knihy Miloše Zemana vyvolala mezi účastníky akce další salvu smíchu.

Michal Horáček upozorňoval, že mnozí voliči se ještě nerozhodli, koho budou volit v blížící se volbě. „Já už jsem se rozhodl pro svého kandidáta, ale nikdy ani slovem jsem se nevyjádřil negativně o těch dalších kandidátech, protože si jich vážím,“ pravil Horáček. Účastníky akce požádal, aby se chovali stejně, protože tím si ponechají otevřenou možnost volit i ve druhém kole s otevřenou hlavou.

Od organizátorů akce také zaznělo, že lidé mají konečně možnost zvolit si demokratickou hlavu státu, za kterou nebude třeba se stydět.

„Ukrajina stále statečně brání náš svobodný svět. Je potřeba stále hlasitě podporovat i ji,“ neslo se také druhém nádvoří Pražského hradu.  

„Miloše do koše, Miloše do koše, Miloše do koše,“ neslo se nádvořím, když se akce blížila ke konci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Marhoule, pár popletených pitomečků z nicitného Mil. chvilek Tě chvíli poslouchá a směje se Tvým vtípkům,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenovasova , 08.01.2023 17:39:47
a Ty si připadáš jako král ? POZOR !!! U většiny občanů ale vypadáš jako blb, který si hloubku své blbosti neuvědomuje.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…