Miloš Vystrčil po útoku ve Vídni: Musíme si to vyhodnotit. To ale neznamená, že nemáme být solidární s uprchlíky

03.11.2020 17:43

Podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila nastal čas, aby EU společnými silami kontrolovala nelegální migraci, a ztížila tím příchod teroristů do EU, aby se neopakovala podobná hrůza jako v pondělí večer ve Vídni.

Miloš Vystrčil po útoku ve Vídni: Musíme si to vyhodnotit. To ale neznamená, že nemáme být solidární s uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Pokud jde o politickou rovinu, musíme si znovu vyhodnotit, kde a za jakých okolností k teroristickým útokům dochází. A jestli není v rámci migrační politiky nutné, abychom kontrolovali, kdo a za jakým účelem do naší země přichází. Opakuji, že i zde bychom se měli chovat maximálně obezřetně. Myslím, že není možné, aby do Evropské unie přicházeli lidé, o kterých vůbec nic nevíme. Je naší společnou povinností, abychom se touto záležitostí zabývali,“ prohlásil Vystrčil v rozhovoru pro server Novinky.cz.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

„Měli bychom si uvědomit, že pokud máme společenský řád, kde je dominující svoboda a demokracie, je to zároveň zneužitelné lidmi, kteří mají na svobodu myšlení a vyznání jiný názor, a sice je neuznávají. Pokud budeme dané projevy někde registrovat, tak bychom na ně měli upozornit, anebo dělat všechno pro to, aby byly potlačeny. Pokud jsou tu skupiny, které nosí oblečení s hákovým křížem nebo protestují proti svobodě vyznání, tak to není možné tolerovat,“ rozvedl svou myšlenku předseda Senátu.

Prý tím nechce říct, že nemáme být solidární k uprchlíkům, kteří míří do EU. Solidaritu považuje za jednu z důležitých evropských hodnot, ale zdůraznil, že EU musí pečlivěji kontrolovat, koho si pouští na své území.

A pokud jde o teroristické útoky z řad lidí, kteří v EU žijí např. již ve třetí generaci, tady musíme podle Vystrčila vyvinout větší úsilí v integraci těchto lidí do většinové společnosti.

Za včerejšími útoky stojí příznivci ideologie tzv. Islámského státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…