Miloš Zeman dnes tvrdě vystoupil proti novinářům. A v České televizi lámou tužky. Tohle běsnění se strhlo

29.08.2018 18:52

Prezident Miloš Zeman si při debatě s českými velvyslanci posteskl, že inteligence českých novinářů je poměrně nízká. Přirovnal je k živočichovi známému jako blboun nejapný, který byl vyhuben. Zeman před kamerami České televize litoval toho, že české novináře se zatím nepodařilo vyhubit. Mezi žurnalisty tím zvedl vlnu nevole. Ozval se Jaromír Bosák i jiní...

Miloš Zeman dnes tvrdě vystoupil proti novinářům. A v České televizi lámou tužky. Tohle běsnění se strhlo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Karviné

„Jsem přesvědčen, že inteligence českých novinářů je někdy na úrovni blbouna nejapného, což byl tvor žijící na Madagaskaru, ale byl právem vyhuben. České novináře se zatím vyhubit nepodařilo,“ posteskl si Zeman před českými diplomaty.

Anketa

Vadí vám Zemanovy výroky, kterými žertuje o zabíjení novinářů?

11%
89%
hlasovalo: 13693 lidí

Michal Kubal z České televize připomněl, že uplynulo teprve něco málo přes půl roku od vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky. A Miloš Zeman už lituje toho, že nebyli pobiti čeští novináři.

Jakub Szántó, někdejší zpravodaj České televize na Blízkém východě, doplnil, že onen živočich k ničí likvidaci nevyzýval, čímž se lišil od Zemana.

Ozval se také bývalý 1. místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek, který poukázal na to, že prezident Zeman se mýlí. Blbouna nejapného umístil na špatný ostrov, ale to ještě není to nejhorší. Řeči o likvidaci novinářů nezaznívají z úst prezidenta poprvé a podle Ženíška to musí přestat.

„Kromě toho, že to byl jiný ostrov a prezident se tak opět mýlí, z toho jde mráz po zádech. Tyhle rádoby vtipy/útoky na novináře musejí přestat. Velvyslanci, kteří tomu pak tleskali, by se měli zamyslet a zastydět,“ napsal politik na sociální síti Twitter.

Jaromír Bosák dodal, že prezident posouvá dno vyjadřování níž a níž. „Nějak reagovat na bláboly prezidenta Zemana o vyhubení novinářů nemá smysl. Prozrazují o MZ vlastně úplně vše. Ale zajímalo by mě, jak Jeho Blahorodí dospělo k závěru, že onen pták, velmi nepřesně zařazený, byl právem vyhuben. Právem vyhuben!? Inu, dno se nám posunuje níž a níž,“ uvedl známý sportovní komentátor.

Stranou nestál ani politolog Jiří Pehe. Ten připomněl, že podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka Zeman vše podstatné už řekl, takže nepojede na jednání OSN. A jestliže vše podstatné už řekl, tak už mu zbývají jen nepodstatnosti, kterými oblažuje své publikum.

Publicista a komik v jedné osobě, Luděk Staněk, novinářům sdělil, že by více neměli chodit do blízkosti prezidenta Zemana, aby si zachovali důstojnost. Nemlčel ani Filip Vích ze serveru Seznam zprávy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…