Milý pes Edík a milý pan Babiš. Senátní kandidáti na Ostravsku se předháněli v duelu

15.10.2014 21:30

Do jaké míry má stát pomáhat firmám, které z ekonomických důvodů sahají k hromadnému propouštění? Je Andrej Babiš vůdce? Na tyto i další otázky odpovídali v dnešním duelu na stanici Českého rozhlasu Radiožurnál kandidáti na post senátora v obvodu Ostrava-město Petr Mihálik z ČSSD a Peter Koliba z hnutí ANO.

Milý pes Edík a milý pan Babiš. Senátní kandidáti na Ostravsku se předháněli v duelu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radniční věž v Ostravě

Ohledně propouštění horníků, ke kterému z ekonomických důvodů přistoupila těžařská firma OKD, Mihálik uvedl, že v tomto případě musí pomoci stát. „Samosprávy nejsou schopny tak velkou míru propouštění absorbovat,“ argumentoval.

Podle Koliby by se na řešení zmíněných problémů měla spolupodílet i soukromá firma, ale určitou podporu státu v této věci připustil.

Pes Edík v kampani že je infantilní? Kdepak, jen milý

Diskuse se stočila i na odlehčenější téma. Mihálik totiž v kampani použil na propagační materiály svého psa Edíka. Odmítl, že by to bylo infantilní, jak prý někteří lidé tvrdili. A co jej k tomuto netradičnímu pojetí volební kampaně přimělo? „Ze všech stran na voliče vykukují obličeje, chtěl jsem být neotřelý,“ uvedl s tím, že to bylo „milé“.

Koliba k tomu podotknul, že on v rámci kontaktní kampaně rozdával koblihy, které jsou podle něj „značkou ANO a Andreje Babiše“.

Babiš není vůdce, ale obyčejný člověk, kterému všichni rozumí

Koliba musel odpovídat i na otázku, zda si myslí, že je Babiš vůdce. „Pokud znám Babiše, je to obyčejný člověk, je milý tím, že umí komunikovat se všemi lidmi, nemluví politickou řečí, ale tak, že mu všichni rozumí,“ odpověděl.

Moderátorka Helena Šulcová se obou kandidátů také zeptala, zda se v případě svého zvolení budou chtít věnovat práci senátora na sto procent. Mihálik slíbil, že v případě svého zvolení „úplně opustí komunální politiku“. Koliba se své dosavadní kariéry gynekologa nechce vzdát ani v případě, že křeslo v horní parlamentní komoře získá. „Protože část mých voličů jsou mé pacientky, jsem rozhodnut, že pokud se budu věnovat své dosavadní profesi jeden nebo dva dny v týdnu, nenaruší to moji práci senátora,“ uvedl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …