Mimoň! Slovenský prezident se vyfotil v poněkud žertovné podobě. A takto to schytal

13.08.2015 9:52

Slovenský prezident Andrej Kiska si ze sebe umí udělat legraci. Na svém facebookovém profilu zveřejnil momentku z dovolené, kde pro pobavení svých dětí vystupuje jako postavička z dětského filmu Mimoňové. Na sociální síti za to sklidil slova uznání, ale i ostrou kritiku.

Mimoň! Slovenský prezident se vyfotil v poněkud žertovné podobě. A takto to schytal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Kiska

Prezidentův mluvčí Roman Krpelan včera slovenským novinářům potvrdil, že prezident Kiska se tento týden nachází v Itálii, kam vyrazil společně s manželkou a dvěma malými dětmi – šestiletým synem Viktorem a desetiletou dcerou Veronikou. Jak zjistil server Pluska.sk, prezident se vydal na jih Evropy autem s osobním řidičem a ochrankou.

Kiska na svém facebookovém profilu vysvětluje, že se na dovolené snaží dětem vynahradit čas, o který ho v průběhu roku „okrádá“ výkon funkce slovenského prezidenta. A že to bere skutečně vážně, potvrzuje přiloženou fotografií, na které je zachycen jako pohádková postavička z dětského filmu Mimoňové, který jeho děti zbožňují.

Ve svém statusu slovenský prezident rovněž objasňuje, že děti dlouho nevydrží na jednom místě, a proto se z jeho rodiny v létě stali tak trošku nomádi. Naráží tím zřejmě na skutečnost, že je to v krátké době jeho třetí zahraničí dovolená. Podle serveru Topky.cz se slovenský prezident nejprve na přelomu června a července vydal do Řecka, poté strávil s rodinou několik dní v Turecku a od pondělka „vegetuje“ v Itálii. Jak podotýká slovenský tisk, na všech cestách prezidenta doprovází ochranka. V Turecku dokonce dostal slovenský prezident k dispozici limuzínu, policejní doprovod a kolonu uzavíral vůz tamní záchranné služby. Server Pluska.sk Kisku podrobil kritice, neboť se domníval, že se slovenský prezident veze ve slovenské limuzíně. Tuto skutečnost ale prezidentův mluvčí Roman Krpelan vyvrátil.  

Krutý žert či krutá realita?

Na sociální síti Facebook sklidila Kiskova snaha potěšit svoje děti a udělat si ze sebe legraci velký ohlas. Slovenský prezident je chválen, ale i kritizován. Jedním z těch, kteří nejsou z prezidentova počinu příliš nadšení, je i levicový poslanec za stranu SMER-SD Ľuboš Blaha. Ten si nejdříve myslel, že se Kiska stal obětí žertu smyšlené postavičky, která prostřednictvím zpravodajského portálu Deníku N karikuje povětšinou výjevy ze slovenské politické scény. Pak ale zjistil, že tomu tak není, a nestačil se divit.

"Dnes jsem dospěl k závěru, že ta Cynická Obluda už nemá žádnou, ale opravdu žádnou úroveň. Udělat si dětinskou a fakt primitivní srandu z prezidenta republiky a vytvořit z něho Mimoně, to už je skutečně moc. No a potom jsem zjistil, že nešlo o Cynickou Obludu. To není krutý žert. To je náš prezident Andrej „PR“ Kiska v plné parádě. Prosím pěkně – Mimoň. Gratuluji,“ zveřejnil Blaha na svém facebookovém profile.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…