Mimořádný projev? A v čem? Babiš se nestačil divit

19.09.2022 15:53 | Ze sítí

„Čekal jsem, že se omluví, že zaspali a smáli se nám.“ Tak reagoval na včerejší mimořádný projev premiéra Petra Fialy (ODS) na svém facebooku předseda největší opoziční strany Andrej Babiš. Fialův projev, který byl kritizován pro své načasování před volbami už před jeho uveřejněním, neušel kritice ani po odvysílání. Bývalý premiér Babiš kritizoval nejen vládní nečinnost, ale třeba i její PR oddělení.

Mimořádný projev? A v čem? Babiš se nestačil divit
Foto: Repro ČT
Popisek: Premiér Fiala při projevu

„Mimořádný? V čem byl ten projev pana premiéra Fialy mimořádný?“

Zeptal se předseda hnutí ANO na úvod svého příspěvku na sociální síti Facebook.

„Čekal jsem, že se omluví lidem, že jeho vláda zaspala a nezastropovala ceny energií už před několika měsíci. Že se omluví opozici, že se nám se svými ministry vysmívali, když jsme je o to půl roku žádali a vyzývali je k tomu,“ pokračoval Babiš.

„Nic. Jen sebechvála, opakování toho, co už víme, velká slova o masivní kampani, kterou svět neviděl a povinný apel na občany, který měl zaznít už dávno,“ vyjádřil dál svoje zklamání z toho, co zaznělo z úst Petra Fialy a pokračoval s tím, že není pravda, že nárůst cen šokoval Evropu až na konci srpna, jak uvedl premiér Fiala..

„Většina členských zemí to naopak věděla dávno a byla na to připravená.“

„Jen vláda Petra Fialy neudělala nic,“ je přesvědčený Babiš.

Bývalý premiér pak pokračoval kritikou vládní neaktivity a toho, že se příliš obracela na EU a očekávala od ní řešení energetické krize.

„Spoléhala na společné evropské řešení a teprve před pár dny, když pochopila, že si bude muset poradit sama, narychlo ušila to národní. A podle toho to také dopadlo,“ je přesvědčený Andrej Babiš.

„Vaše pomoc pro domácnosti je nedostatečná, pro firmy chaotická a netransparentní, pane premiére,“ obrátil se přímo na Petra Fialu.

Bývalý premiér pak pokračoval kritikou PR týmu Petra Fialy. Podle něj připravili nedostatečný text projevu a na sdělení v něm obsažená by stačila tisková konference.

„A nezlobte se, ale to, co jste se svým týmem PRistů sepsal do sedmi minut, nebylo na projev, natožpak mimořádný. Pět dní před volbami by to spravila obyčejná tisková konference.“

„To, co jste chtěl lidem říct, by média jistě také odvysílala a týden před volbami by to byl navíc maximálně férový přístup,“ uzavřel Andrej Babiš svoji kritiku včerejšího televizního vystoupení svého předchůdce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…