Ministerstvo dělá velkou kontrolu na Bulovce. Ředitel to tam prý roztáčel

26.12.2021 12:15 | On-line

Ještě než odešel exministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch z funkce, nechal spustit kontrolu ve Fakultní nemocnici Bulovka. Jeho nástupce Vlastimil Válek (TOP 09) nechává kontrolu běžet dál. Někteří zaměstnanci nemocnice si stěžovali, že její ředitel Jan Kvaček nechával zaměstnávat své příbuzné a údajně měl také nesrovnalosti v hospodaření. Ředitel obvinění odmítá a vysvětluje, kde se mohlo vzít.

Ministerstvo dělá velkou kontrolu na Bulovce. Ředitel to tam prý roztáčel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

Server Českého rozhlasu upozorňuje, že část zaměstnanců Fakultní nemocnice Bulovka si stěžuje na svého ředitele Jana Kvačka, že v zařízení nechával zaměstnávat své příbuzné. A nejen to; má prý mít i značně nesrovnalosti v hospodaření.

„Obvinění jsem si pročetla a přišla mi opravdu velmi závažná. Lidé upozorňovali mimo jiné i na zaměstnávání příbuzných ředitele Kvačka,“ uvedla šéfka Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková. „Od odborové organizace jsem dostala podklady, které se týkaly nevyplácení příplatků za covidové pacienty. To je jedna část. Druhá část se týká technicko-provozních a ekonomických záležitostí. Když kontroloři řekli, že na základě jejich zjištění proběhne podrobná kontrola, tak tam asi něco našli. Jiný závěr si z toho udělat neumím,“ dodala odborářka.

Ředitel Kvaček ale tvrdí, že kontrola žádná pochybení odhalit nemůže, protože k žádným nedošlo. Za provedením kontroly cítí členy bývalého vedení.

„Šéfka odborů Martina Šimůnková dlouho není zaměstnankyní, ale je velmi blízká bývalému vedení a lidem z bývalého managementu. Tři roky neustále běží udání na různých úřadech, na policii a tak dále. Tohle pro nás tedy není nic nového a žijeme s tím celou dobu. Není to poprvé, co se k tomu musíme pro ministerstvo vyjadřovat,“ uvedl Kvaček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …