Ministerstvo slibuje: Živá kultura dostane letos peníze rychleji

03.03.2013 12:43

Náměstek ministryně kultury František Mikeš slíbil, že se zrychlí práce komisí, které rozdělují finance pro živou kulturu nebo památky. Informuje o tom server Mediafax.

Ministerstvo slibuje: Živá kultura dostane letos peníze rychleji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

„Chci zrychlit práci komisí, které mají na starost rozdělování financí na živou kulturu nebo na památky tak, aby bylo možné s penězi počítat nejlépe už na začátku kulturní sezóny,“ prohlásil Mikeš během setkání s představiteli kulturních organizací z Vysočiny.

Kvůli nedostatečnému financování živé kultury protestovali v Praze před sídlem ministerstva kultury někteří umělci. Během protestu na Maltézském náměstí v Praze si například přinesli jogurty jako symbol toho, že pouze uvnitř kelímků zůstane v letošním roce nějaká živá kultura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …