Ministerstvo zdravotnictví: Stav pobodané Češky v Káhiře je kritický

25.07.2017 19:22

Stav Češky zraněné předminulý týden při útoku na turisty v egyptském letovisku Hurgada je kritický. Uvedlo to dnes v tiskovém prohlášení české ministerstvo zdravotnictví. Zdravotní stav ženy, která je hospitalizovaná v jedné z káhirských nemocnic, se v posledních dvou dnech náhle zhoršil. Do Káhiry už v pondělí podle ministerstva odletěl tým českých zdravotníků pod vedením ředitele pražské záchranné služby Petra Koloucha.

Ministerstvo zdravotnictví: Stav pobodané Češky v Káhiře je kritický
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

„V tuto chvíli je bohužel pacientka v kritickém stavu, má maximální možnou léčbu, ale není schopna ani převozu na letiště,“ citovalo dnes ministerstvo ve svém prohlášení Koloucha. Ten z Káhiry rovněž informoval, že tři čeští lékaři a čtyři egyptští se na místě shodli, že v tuto chvíli nelze pro pacientku dělat více. Všichni tito lékaři jsou specialisté na urgentní medicínu a intenzivní péči.

„Stav hodnotíme jako multiorgánové selhání,“ popsal situaci Kolouch. Uvedl také, že v celém průběhu léčby a podle dostupné dokumentace a informací od vedoucích lékařů nemocnice nebylo nalezeno žádné pochybení.

Šestatřicetiletá Češka byla zraněna 14. července v Hurghadě, kde mladý Egypťan zaútočil nožem na turisty na pláži. Dvě německé turistky zabil a další turistky zranil, mezi nimi ženu z Česka, kterou zasáhl do nohy a do zad.

Za zraněnou Češkou odletěla do Káhiry rodina, o niž se rovněž stará tým odborníků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…