Ministr Blatný zhodnotí další vývoj epidemie covidu-19

11.12.2020 6:50

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) a další zástupci ministerstva dnes na pravidelné tiskové konferenci zhodnotí po týdnu další vývoj epidemie covidu-19. Nových případů začalo v posledních dnech zase přibývat, ve středu bylo nově pozitivně testovaných více než 6400, což bylo nejvíc za poslední dva týdny.

Ministr Blatný zhodnotí další vývoj epidemie covidu-19
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Rizikové skóre PES o víkendu stouplo na 64 bodů ze sta, což by odpovídalo hodnotám čtvrtého rizikového stupně. Vláda ale zatím o zpřísnění protiepidemických opatření, která od minulého čtvrtku odpovídají třetímu stupni, nerozhodla, přestože podle původní metodiky se mělo zpřísnit po třech dnech. Podle ministra je ale PES jen jedním ze zvažovaných kritérií.

Čtvrteční otevření obchodů, restaurací a služeb a s ním související nárůst sociálních kontaktů se podle odborníků ještě na počtech nakažených projevit nemohl. Jestli bude třeba přijmout přísnější opatření, až k tomu dojde, bude vláda rozhodovat v pondělí.

Ministr ale už ve čtvrtek deklaroval, že i ve čtvrtém stupni tentokrát zůstanou otevřené obchody, aby nebyly znovu zvýhodněny velké supermarkety, které kromě potravin prodávají i další sortiment.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…