Ministr Brabec do 28. dubna rozhodne o rozšíření Letiště Vodochody

18.04.2014 15:32

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) do 28. dubna rozhodne, zda přehodnotí kladné stanovisko úřadu k rozšíření Letiště Vodochody. V pátek to na jednání slíbil odpůrcům rozšíření, kteří jsou sdruženi v iniciativě Stop Letišti Vodochody.

Ministr Brabec do 28. dubna rozhodne o rozšíření Letiště Vodochody
Foto: stopletistivodochody.cz
Popisek: Protest proti plánované výstavbě mezinárodního letiště ve Vodochodech

Ministerstvo životního prostředí loni v říjnu schválilo studii dopadů na životní prostředí (EIA), která je nezbytnou podmínkou k zahájení územního řízení a následně dalších administrativních procesů nutných k zahájení stavby. Vedení vodochodského letiště by chtělo s rozšířením začít na konci příštího roku. Odpůrcům v iniciativě Stop Letišti Vodochody vadí, že studie EIA je sice schválená, ale obsahuje 124 právně nevymahatelných podmínek.

Brabec s šestnácti zástupci iniciativy dvě hodiny diskutoval o jejich argumentech. Připomněl, že jedenáct protestujících obcí představuje téměř 30.000 obyvatel, jejichž hlas by neměl být přeslechnut. „To nás vedlo k tomu, abychom se v těchto dnech a těchto týdnech znovu podívali na tento proces," řekl Brabec. Starostům slíbil, že o případném zrušení schválení studie EIA, nebo jejím ponechání v platnosti rozhodne do 28. dubna.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…