Ministr Chovanec: Uprchlíka tady držet za nohu neumíme, pokud nechce

01.10.2015 11:51

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) si debaty na téma uprchlické krize váží. Uvedl to při svém vystoupení na půdě Poslanecké sněmovny. „Kde jinde než tady mám konečně možnost říct svůj názor?“ zeptal se.

Ministr Chovanec: Uprchlíka tady držet za nohu neumíme, pokud nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec

„Já si myslím, že nemusíme za každou cenu odporovat Německu a Evropské unii,“ uvedl s tím, že český názor je konzistentní, kdežto názor Německa se neustále mění.

„Co se týká našich detenčních zařízení, slyšíme na ně spoustu kritiky,“ konstatuje Chovanec a podotýká, že pravicové vlády snížily kapacity těchto zařízení. „Ale nebyl důvod je nesnížit,“ dodává však. Jsme však dle něj zemí, která si zvládá plnit své povinnosti, jen prosazuje u toho i svůj názor.

Podle Chovance nejsme xenofobní zemí. „Nejsme zemí, která těm lidem nechce pomáhat. Ale neumíme držet tady člověka za nohu, pokud tady být nechce,“ sdělil s tím, že Česká republika je ochotna pomáhat okolním zemím, ale je nutná vůle i z druhé strany. „Nebudeme ale slepě kývat na to, když si náhodou někdo myslí opak, a my si ho nemyslíme. Takhle se evropská politika dělat nedá,“ doplnil s tím, že důležitý je i boj s převaděči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…