Ministr Herman podpořil Prague Pride. A jeho lidoveckým bratrům došla slova

13.08.2015 20:16

Ministr kultury Daniel Herman podle všeho pořádně rozčílil některé své kolegy – křesťanské demokraty. Proč? Protože Ministerstvo kultury podpořilo pochod sexuálních menšin Prague Pride. Resort je partnerem Prague Pride a podpořil ho 145 tisíci korunami. Monsignor Šrámek by takového lidoveckého ministra hnal svinským krokem, zaznělo v reakci na tuto informaci.

Ministr Herman podpořil Prague Pride. A jeho lidoveckým bratrům došla slova
Foto: hns
Popisek: Daniel Herman v půlnočním rozhovoru

Podle informací MF Dnes Ministerstvo kultury podpořilo Prague Pride, a to i finančně – 145 tisíci korunami. Pracovníci ministerstva k tomu dodávají, že si finanční podporu zaslouží každý projekt, který splní náročná kritéria, a to bez ohledu na zaměření projektu. Šéf pražské KDU-ČSL Jan Wolf je krokem ministerstva velmi překvapen, ale osobně věří, že sám ministr Herman o podpoře Prague Pride ani neví.

Jiní lidovci ale zdaleka tak smířliví nebyli. Jan Kasal na sociální síti Facebook konstatoval, že za tohoto stavu vlastně neví, co ještě dělá v politice. A přišla i mnohem tvrdší slova. „To je prostě zrada. Monsignor Šrámek by takového lidoveckého ministra hnal svinským krokem,“ opřel se do Hermana bývalý starosta Příbrami za KDU-ČSL Josef Vacek s odkazem na zakladatele strany Jana Šrámka.

Sluší se připomenut, že lidovci tradičně podporují Pochod pro rodinu, který je protiakcí vůči Prague Pride, takže podpora tohoto festivalu z řad „jejich“ ministra je hodně citlivou záležitostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…