Ministr Pelikán je prý potrhlý exhibicionista. Senátor se podělil o zážitek, jak potkal ministra na ulici

06.12.2015 19:29

Z PROFILŮ Senátor Jan Veleba se znovu pustil do odpovídání na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Poodhalil i něco ze své minulosti, o vojně a Lidových milicích. Pár slov padlo i na adresu ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO). Ten podle Veleby budí dojem, že je poněkud potrhlý. I on ale bude muset přibrzdit ve vítání uprchlíků, protože už to udělal Babiš.

Ministr Pelikán je prý potrhlý exhibicionista. Senátor se podělil o zážitek, jak potkal ministra na ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Čtenář vystupující pod označením „spokojenej důchodce“ se Veleby ptal, zda někdy byl členem tzv. ozbrojené pěsti komunistické strany Lidových milicí. „V Lidových milicích jsem nebyl a nevím také, co bych tam byl dělal. Rád bych ušetřil vaše usilovné přemýšlení a čas a tak vám chci do foroty dát informaci, že jsem byl na vojně. Pokud byste k tomu potřeboval nějaké podrobnosti, tak se neváhejte na mne obrátit,“ doporučil člen horní komory parlamentu.

Politik odpovídal také na otázku související s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO). Čtenářka Jaria chtěla slyšet, co si Veleba myslí o tom, že byl Pelikánův otec spolupracovníkem StB. Veleba odvětil, že o tom nic neví, ale tak či tak, děti nenesou odpovědnost za činy svých rodičů.

Další ospovědi naleznete zde

To však nemění nic na tom, že samotného ministra Pelikána považuje za nevyzrálého člověka, který se chová „potrhle“. I on ale nakonec bude muset přibrzdit, pokud kritizuje své voliče za projevy obav z přicházejících uprchlíků.

„Já si myslím, že pan ministr Pelikán není vyzrálý člověk a je tak trochu exhibicionista. Nedávno jsem ho potkal v Praze na Maltézském náměstí, jel v obleku na kole. Rozepnuté sako za ním vlálo, první dojem, že je trochu potrhlý. Zvláštní, ale jak se říká – proti gustu žádný dišputát. Pokud se týká jeho tvrdošíjné snahy utlumit kritiky současné migrační krize (ona je to spíš pro Evropu tragédie) tak si myslím, že pan ministr bude muset brzdit. Včera se totiž Babiš v Právu jednoznačně postavil v této záležitosti na stranu pana prezidenta. A jak víte, Pelikán je ve vládě za ANO,“ připomíná senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…